Smeltend poolijs en internationale geopolitiek in de Zweedse serie Thin Ice (Tunn is)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Er is weer een nieuwe spannende Zweedse serie, en deze keer heeft hij weer eens een andere invalshoek. Centraal in de Zweedse serie Thin Ice (Tunn is) staan namelijk de smeltende ijskappen op de Noordpool en de internationale geopolitiek. De serie is nu te bestellen op dvd en te streamen op lumiereseries.com.

Het verhaal van Thin Ice

In de Thin Ice zien we hoe de Arctische Raad op Groenland vergadert over een overeenkomst die milieubedreigende olieboringen moet verbieden, Tegelijkertijd wordt voor de kust een schip aangevallen dat onderzoek doet naar klimaatverandering. Elsa, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, staat achter de overeenkomst en haar politiek adviseur Viktor is aan boord van het schip dat wordt aangevallen. Viktors vrouw is inlichtingenofficier Liv, die zwanger is van zijn kind. De aanval brengt dus niet alleen Elsa’s voorstel in gevaar, maar zorgt ook voor veel persoonlijke onrust bij Liv.

Afbeelding met dank aan Lumière

Bekende gezichten uit andere series

In deze serie zien we natuurlijk weer een heleboel bekende gezichten, zoals Lena Endre uit Acquitted, Alexander Karim uit The Laywer, Johannes Bah Kuhne uit The Bridge, Angunnguaq Larsen en Iben Dorner uit Borgen en Reine Brynolfsson uit Springvloed.

Bekijk de serie Thin Ice zelf

De Zweedse serie Thin Ice bestaat uit acht afleveringen van drie kwartier. Hij is te streamen op lumiereseries.com (elke week een nieuwe aflevering) en is ook te bestellen op dvd. Bekijk hier alvast de trailer:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *