thin ice serie

Smeltend poolijs en internationale geopolitiek in de Zweedse serie Thin Ice (Tunn is)

Er is weer een nieuwe spannende Zweedse serie, en deze keer heeft hij weer eens een andere invalshoek. Centraal in de Zweedse serie Thin Ice (Tunn is) staan namelijk de smeltende ijskappen op de Noordpool en de internationale geopolitiek. De serie is nu te bestellen op dvd.

Het verhaal van Thin Ice

In de Thin Ice zien we hoe de Arctische Raad op Groenland vergadert over een overeenkomst die milieubedreigende olieboringen moet verbieden, Tegelijkertijd wordt voor de kust een schip aangevallen dat onderzoek doet naar klimaatverandering. Elsa, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, staat achter de overeenkomst en haar politiek adviseur Viktor is aan boord van het schip dat wordt aangevallen. Viktors vrouw is inlichtingenofficier Liv, die zwanger is van zijn kind. De aanval brengt dus niet alleen Elsa’s voorstel in gevaar, maar zorgt ook voor veel persoonlijke onrust bij Liv.

Afbeelding met dank aan Lumière

Bekende gezichten uit andere series

In deze serie zien we natuurlijk weer een heleboel bekende gezichten, zoals Lena Endre uit Acquitted, Alexander Karim uit The Laywer, Johannes Bah Kuhne uit The Bridge, Angunnguaq Larsen en Iben Dorner uit Borgen en Reine Brynolfsson uit Springvloed.

Bekijk de serie Thin Ice zelf

De Zweedse serie Thin Ice bestaat uit acht afleveringen van drie kwartier. Hij is te bestellen op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

4 reacties

 1. De beelden van de natuur zijn prachtig, de gesproken taal, vooral Zweeds, ook aangenaam, maar erg heftige beelden en ook nog een ijsbeer in close-up…Vanf vanavond gratis op Canvas 20.35 uur, dubbele aflevering, maar wellicht laat ik het even voorbij gaan vanwege de heftigheid.
  Het valt mij op, dat het verrassend overeenkomstig de actualiteit is. Lykke til, Maria.

   • Hoi Sandra, er zit een onderstroom in deze serie die ik heel naar vond (sommige stukken serie, maar niet alles gezien, want ik vind Lena Endre o.a. hele goede actrice, speelt heel natuurlijk m.i.) van nietsontziende krachten die zonder god of gebod gaan voor alle olie, winst en status. Dat is mijn omschrijving, zodat ik niets verraad voor hen die het nog willen zien.
    Inderdaad triest, zoals je schrijft, de actualiteit plus alle klimaatproblemen die erbij komen.
    Aan de andere kant ook mooie innerlijke waardes in deze serie: moed, trouw, volharding, principes en bovenal de schitterende beelden van Groenland! Mye moro!

 2. Goed nieuws voor de liefhebbers: komt vanaf a.s. zaterdag op Ned. 2 wel ’s nachts om 00.30 uur in dubbele afleveringen net als Canvas, waar deze nu is afgelopen. Let op: in deze nacht van zomertijd-naar wintertijd (past goed bij de beelden van Groenland in deze serie, ha, ha!).
  Lykke til!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.