Zweedse serie Riding in Darkness

Zweedse serie Riding in darkness (Nattryttarna)

Er is weer een spannende Scandinavische serie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Vanaf nu kun je kijken naar de Zweedse serie Riding in darkness (Nattryttarna), het verhaal van vier sterke vrouwen en hun strijd tegen Tommy Lund, de manegehouder die hen jarenlang manipuleerde en misbruikte. Bijzonder is, dat de serie is gemaakt in samenwerking met Sophie Jahn, een dochter van Tommy Lund.

Het verhaal van Riding in darkness

Riding in Darkness is een relevant verhaal dat zich afspeelt in de paardensportwereld. Het is gebaseerd op de gebeurtenissen op een manege in Zweden, begin jaren ‘90 tot 2016. Het proces tegen manege-eigenaar Tommy Lund en de gebeurtenissen op de manege waarover het proces gaat lopen, in de serie door elkaar heen. Hierbij volgen we vier vrouwen: Molly, Tommy’s vrouw Lotta en hun dochters Victoria en Agnes.

In 1996 lijkt de charismatische managehouder Tommy Lund onaantastbaar. Hij is geliefd bij zowel leerlingen als ouders en leidt de beste ruiters van het land op. Dan komt Molly, een kansarm meisje uit een gebroken gezin, nietsvermoedend op Heddesta aan om te werken als stalmeisje. Al snel begint Tommy op roofzuchtige en manipulatieve wijze misbruik van haar te maken. Hij blijkt een meedogenloze tiran te zijn, die zich bedient van psychologisch, fysiek en zelfs seksueel geweld.

Molly merkt ook dat ze niet het enige slachtoffer is. Maar ze is wel de eerste die sterk genoeg is om tegen hem in te gaan. In tegenstelling tot haar vrienden en de onderworpen vrouw van Tommy, is ze niet bang om hem te confronteren – met alle risico’s van dien. Beetje bij beetje keren het voormalige stalmeisje, zijn dochters en tenslotte ook zijn vrouw zich tegen Tommy. Allemaal moeten ze op een gegeven moment opstaan en vechten om te overleven en het monster dat hun levens beheerst te verslaan. Het wordt een gevecht waarvan de overwinning twintig jaar op zich laat wachten.

Zweedse serie Riding in Darkness
Foto via Lumiere/Media Tornado

Riding in Darkness is een krachtig drama waarin vrouwen samen vechten om te overleven. Het is geschreven en ontwikkeld door Ulf Kvensler (The Restaurant, Solsidan) en is gemaakt in samenwerking met Sophie Jahn, artieste en dochter van Tommy Lund.

Waar is Riding in Darkness te zien?

Riding in darkness is geschikt voor kijkers vanaf 14 jaar. De serie bestaat uit acht afleveringen van drie kwartier en is nu beschikbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.