Zweedse paardjes bij The Swedish Giftshop – met kortingscode!

Een tijdje geleden heb je op Stralend schrijven een interview kunnen lezen met Katrien Philips van Touch of Sweden. Daarin vertelde ze hoe ze van België naar Zweden verhuisde en hoe het haar in het Hoge Noorden bevalt. Nog veel meer vertelt ze op haar eigen blog, waar ook prachtige foto’s en illustraties te zien zijn. Heerlijk om te volgen allemaal dus!

The Swedish Giftshop

Inmiddels is Katrien nog iets heel leuks gaan doen: ze heeft een webshop geopend met mooie Zweedse spullen die gewoon te leuk zijn om alleen in Zweden te kunnen kopen. Dankzij Katrien kunnen we nu allemaal een stukje Zweedse sfeer in huis halen via haar webshop The Swedish Giftshop.

Zweedse paardjes bij The Swedish Giftshop
Foto met dank aan The Swedish Giftshop

Zweedse paardjes

Een van de dingen die je bij The Swedish Giftshop kunt kopen, zijn van die mooie Zweedse paardjes. Behalve Dalapaardjes, waarover je meer kunt lezen in deze blogpost over ons bezoek aan de werkplaatsen aan het Siljanmeer, vind je in The Swedish Giftshop ook het Holmestad-paardje (Holmestadhäst). Dit minder bekende ‘kleine broertje’ van het Dalapaard (Dalahäst) uit Dalarna is genoemd naar het dorpje in Zweden waar de paardjes met de hand worden gemaakt.

Zweedse paardjes bij The Swedish Giftshop
Foto met dank aan The Swedish Giftshop

Holmestad-paardjes worden gemaakt door Karl-Erik. Hij is al in de tachtig, maar snijdt, schaaft en schuurt nog altijd met veel geduld en aandacht de paardjes uit hout. De beschildering op de paardjes is van de hand van Maud Stiller (58), die het kenmerkende motief zelf heeft bedacht. Geen massaproductie dus, maar een eerlijk product dat met veel liefde en vakmanschap wordt gemaakt.

Zweedse paardjes bij The Swedish Giftshop
Foto met dank aan The Swedish Giftshop

Andere Zweedse sfeermakers

Maar The Swedish Giftshop heeft nog meer leuke hebbedingetjes waarmee je een Zweedse sfeer in huis kunt halen. 99% van alle producten zijn in Zweden en door Zweden gemaakt, met de hand en met liefde en respect voor de natuur. Door deze kleinschalige en traditionele manier van produceren blijven bovendien oude technieken en ambachten behouden.

Zweedse paardjes bij The Swedish Giftshop
Foto met dank aan The Swedish Giftshop

Voorbeelden van producten die je in The Swedish Giftshop kunt bestellen, zijn:

 • sleutelhangers
 • magneten
 • handdoeken en theedoeken
 • dienbladen
 • placemats
 • onderzetters
 • broodplankjes
 • botermesjes
 • ansichtkaarten
 • maandkaarten (handig om de namen van de maand in het Zweeds te leren)
 • alfabetkaarten

Op de producten prijken elanden, Dalapaardjes, kleurrijke Zweedse huizen en nostalgische illustraties van bijvoorbeeld kinderen in Zweedse landschappen, gemaakt door Zweedse en Nederlandse illustrators.

Bestellen met korting

Katrien doet er met haar blog en webwinkel dus alles aan om Zwedenfans in Nederland en België blij te maken. En dat maakt ze nu extra leuk. Je kunt namelijk met de kortingscode stralend schrijven profiteren van 10% korting in The Swedish Giftshop. Tack så mycket, Katrien!

Neem dus zeker even de tijd om al die leuke Zweedse sfeermakers te bekijken in The Swedish Giftshop.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met The Swedish Giftshop.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.