Zweeds kerstpakket

Kook de lekkerste Zweedse kerstgerechten met Northern Delight

Heb je zin om jouw kerst wat Scandinavische smaken mee te geven? Dan moet je bij Northern Delight zijn. Op zondag 27 november 2022 geeft Ingrid namelijk een interactieve online kookworkshop. De workshop draait helemaal om de Zweedse zoete keuken en heeft deze keer als thema Advent. Heel toepasselijk vindt deze kookworkshop plaats op de eerste zondag van Advent, de start van de kerstviering in Zweden.

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

De smaak van Zweedse kerst

Vanaf die dag kom je overal in Zweden de geuren en smaken van de Zweedse kerst tegen, zoals saffraan, sinaasappel, kaneel, kruidnagel en gember. Die geuren en smaken komen ook terug in de gerechten die je gaat maken tijdens deze Zweedse kerstkookworkshop:

  • Pepparkakor (Scandinavische gemberkoekjes)
  • Glögg (Zweedse glühwein)
  • Lussebullar (saffraanbroodjes)
  • Een kleine gevulde saffraankrans (gevuld met amandelspijs en sinaasappel)

De kookworkshop duurt van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Samen online koken

Deze kookworkshop van Northern Delight vindt online plaats, via Zoom. Op jouw scherm zie je Ingrid in haar keuken staan, en jij kookt in je eigen keuken met haar mee. Tijdens de kookworkshop kun je haar ook vragen stellen. Heb je nog nooit met Zoom gewerkt? Geen probleem, Ingrid legt het je uit.

Om ervoor te zorgen dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt en klaar hebt staan, krijg je van tevoren een boodschappenlijstje en een lijstje met benodigd kookgerei van Ingrid. Je hebt in ieder geval een oven nodig om in te kunnen bakken.

Achteraf krijg je de recepten van de gerechten ook nog toegestuurd per mail.

Hier kun je je aanmelden voor deze Advent-workshop van Northern Delight.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.