Tip voor december: de Zweedse kalender voor 2020 van Studio Kvinna

Moet jij nog een verlanglijstje maken voor de komende decembermaand? Als je van Zweden houdt (of nog een cadeautje zoekt voor een echte Zweden-fan), heb ik een mooie tip voor je: de Zweedse kalender van Studio Kvinna. Vorige week kwam ik hem online tegen en ik was meteen verkocht. Hij hangt hier inmiddels dan ook aan de muur en ik kan niet wachten tot het 1 januari is.

zweedse kalender

Over Studio Kvinna

Het begint al met de naam. Je zou Kvinna kunnen zien als de Zweedse equivalent van de Friese voornaam van de vrouw achter de illustraties: Femke Hesselink. Toen Femke na een vakantie in Zweden gegrepen werd door het Zweden-virus, leek Studio Kvinna haar een perfecte naam voor haar webshop met kaarten, posters, stickers en mokken met illustraties van eigen hand. Natuur en folklore zijn regelmatig terugkerende thema’s en dat past natuurlijk ook erg goed bij Zweden.

kalender met zweedse tekeningen

De Zweedse kalender

De tekeningen van Studio Kvinna bevatten dus sowieso al elementen die me erg aanspreken. Maar dit jaar heb ik wel heel erg veel geluk. Voor 2020 heeft Femke namelijk een speciale Zweden-kalender ontworpen. Als je de kalender thuis ophangt, trakteer je jezelf in de loop van het jaar op prachtige Zweedse plaatjes, zoals:

 • een besneeuwd landschap met een rood huisje en een rendier erin
 • vintage servies voor een lekkere fika
 • een eilandengroep met een vuurtoren
 • nog zo’n rood huisje, maar nu in het groen
 • een plattegrond van Stockholm
 • tomtes
 • een Scandinavisch interieur
 • het noorderlicht
 • en natuurlijk een Dalapaardje

De winnaar van de Zweden-kalender van Studio Kvinna is inmiddels bekendgemaakt

zweden kalender

Niet gewonnen of ongeduldig?

Heb je niet gewonnen of kun je gewoon niet wachten? Dan kun je natuurlijk ook meteen naar de webshop van Studio Kvinna gaan. Daar vind je onder andere:

 • de Zweedse kalender voor 2020
 • Een kerstkaart met een tomte
 • Een kerstkaart met het noorderlicht
 • Een A5-print met een eland of Nils Holgersson
 • Een ‘Hello baby’-kaart met een Dalapaard

Ik hoop dat ik nog op tijd ben met deze tip, zodat je misschien nog Zweedse kerstkaarten kunt sturen of de kalender op je verlanglijstje kunt zetten.

Ik kreeg de kalender van Studio Kvinna om te reviewen en Femke stelt ook de kalender beschikbaar die je kunt winnen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

19 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

 1. Dat is een moeilijke vraag… ze zijn alle 12 maanden mooi en sfeervol. Ik heb twee favorieten: fika en de vuurtoren. Maar omdat ik al jaren op zoek ben naar een afbeelding met het woord fika erin zonder verdere tekst en mét vrolijke moderne plaatjes kies ik die als favoriet van deze kalender!

 2. Wat een geweldige kalender! Ik ga hem zeker aanraden aan mijn Nederlandse vrienden. Sinds wij in het ‘hoge noorden’ wonen hebben ze allemaal de Zwedenkriebels gekregen en komen super graag hier op bezoek en vakantie! De leukste afbeelding vind ik die met de vuurtoren en de zee. Wij wonen aan de westkust en ik kan geen genoeg krijgen van alle prachtige uitzichten op zee, met of zonder vuurtoren. Ieder jaargetijde ziet het er anders uit, iedere zonsondergang is weer fantastisch en bijzonder. Love it. Heerlijk om dat plaatje op een kalender terug te zien. Lieve groet, Eveline Anderberg

 3. Wauw wat een prachtige kalender

  Moeilijke keuze.

  De prachtige tomte van december of de sneeuw van januari.

  Denk toch december. Hou van kerst en de magische zweedse tomte

 4. Oh wat leuk weer! Ik vind de eilanden met vuurtoren wel leuk, doet me denken aan de aankomst per boot bij Gotenburg en de scherenkust! Ik ga ook meteen kijken voor de kaarten!

 5. Gek op Zweden en dan heb ik ook nog een prachtig rood Zweeds vakantiehuis als afbeelding voor de maand dat ik in 2020 veertig ga worden! Namelijk de maand mei ik zou de kalender op de slaapkamer hangen en dan deze met wat Scandinavisch design pimpen gr dorien

 6. Hejhej Sandra,
  wat een leuke winactie heb je weer voor ons.
  Ik vind de scherenkust met vuurtoren het leukst. Doet me denken aan de kust bij Fjallbacka, prachtig met al die eilandjes.
  Groetjes Nellie

 7. Oooh, wat een leuke kalender! Mijn favoriete afbeeldingen zijn januari (lekker sneeuw), februari (dan ben ik jarig), maart (ben dol op alles wat met koffie heeft te maken) en november (mooi mysterieus).

 8. Allemaal heel erg bedankt voor het meedoen! Ik heb alle reacties hier en op Facebook samen in een virtuele grabbelton gegooid en een van de reacties op Facebook is als winnaar uit de bus gekomen. (Ik heb de winnaar getagd in de Facebook-post, mocht je willen weten wie het is.) Zie ik jullie terug bij de Stralend Schrijven Adventskalender?