Tuva Moodyson is terug in Zwart zout van Will Dean

Geschreven door Merel

Tuva staat me nog helder voor de geest. Ik leerde haar kennen in het boek De jacht, de eerdere bestseller van Will Dean. Hoewel, leren kennen… Eigenlijk was Tuva toen ik het boek dichtsloeg in veel opzichten nog een mysterie voor me. Haar verleden, haar persoonlijkheid… Er valt nog een hoop te onthullen, denk ik. Ik kijk er dus naar uit dat vanaf 14 september het vervolg in de winkel ligt: Zwart zout.

Het verhaal van Zwart zout

In Zwart zout veroorzaken twee stoffelijke overschotten opschudding in het Zweedse dorpje Gavrik. Het gaat om één zelfmoordgeval en één moord. Zou er een verband kunnen zijn tussen de twee?

Omdat op de ogen van de vermoorde man twee Grimberg-dropjes liggen, doen al snel de hashtags #dropmoord en #veerman de ronde. De lokale bevolking is helemaal in de ban van de moord en begint zelfs munitie te hamsteren. In de tussentijd raakt Gavrik door een sneeuwstorm afgesloten van de buitenwereld. Dat maakt de angst die onder de dorpelingen heerst er alleen maar erger op. De grote vraag is: Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in het dorp?

Tuva Moodyson, de dove verslaggever van de plaatselijke krant, heeft twee weken om de zaak te onderzoeken. Daarna verhuist ze namelijk naar het zuiden van Zweden voor haar nieuwe baan. Tuva waagt het om de Grimberg-fabriek te betreden om de moordenaar te stoppen. Zal ze het overleven om het verhaal te kunnen navertellen?

Tuva Zwart zout
Foto met dank aan AW Bruna

Over Will Dean

Zwart zout is geschreven door Will Dean, een Brit die naar Zweden is geëmigreerd. Daar woont hij met zijn gezin in een zelfgebouwd huis in the middle of nowhere. De dichtstbijzijnde plaats van enige omvang is uren rijden! Op die verlatenheid baseert hij zijn thrillers en Zwart zout speelt zich dus ook af in Zweden. Net als zijn eerste boek De jacht heeft Zwart zout echt een Scandithriller-gevoel.

Lees Zwart zout zelf

Zwart zout (ISBN 9789400512115) is een uitgave van A.W. Bruna en ligt vanaf 14 september 2021 in de winkel. Het boek is vertaald door Catalien en Willem van Paassen.

Ben jij ook zo benieuwd hoe het verhaal van Tuva verder zal gaan?

Met dank aan de uitgever voor het toesturen voor het boek.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *