Fjallraven Ovik Knit Roll Neck trui

Wollen truien van Fjällräven – welke vind jij de mooiste?

Ik wandel de hele week door, maar elke zondag maak ik een langere wandeling, liefst op een onbekende plek. De laatste weken was het best koud tijdens die zondagochtendwandeling. En dat terwijl ik het liefst zonder jas wandel. Afgelopen zondag besloot ik toch maar een jas aan te doen – om onderweg tot de conclusie te komen dat ik lopen in een trui toch echt veel lekkerder vind. Het ventileert, houdt je warm (zeker met een thermoshirt eronder) en in een wollen trui blijf je zelfs best lang droog als het gaat regenen, heb ik gemerkt. Nu heb ik besloten dat ik er best een dikke wandeltrui bij zou mogen hebben. Maar welke? Het Zweedse merk Fjällräven (waarvan mijn huidige favoriete trui is) heeft meerdere stoere truien in de aanbieding – allemaal van ethisch geproduceerde wol. Welke vind jij de mooiste?

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Mijn geliefde Övik-trui

Ik begin natuurlijk met de trui die ik zelf heb en heeeeeel vaak draag tijdens het wandelen. Het is maar goed dat wol geen vieze geurtjes vasthoudt, anders zou hij voortdurend in de was zijn. De trui waarin ik nu vaak wandel als het fris is, heet Övik Knit Sweater en ik schreef er hier al eens over. Het is echt zo’n klassieke Scandinavische trui. Hij bevalt zo goed, dat ik misschien wel gewoon deze nog een keer bestel – maar dan in een andere kleurencombinatie. Deze vind ik bijvoorbeeld ook erg mooi.

fjallraven ovik zijkant

Ovik Knit Roller Neck

Sinds kort heb ik ook een versie van de wollen Ovik-trui van Fjällräven met een warme col: de Ovik Knit Roller Neck. Hier lees je er alles over.

Fjallraven Ovik Knit Roll Neck trui

Greenland Re-Wool Pattern Knit

Maar deze trui staat nog net iets hoger op mijn verlanglijstje. Ook deze heeft een klassiek patroon dat is gebaseerd op traditionele Scandinavische breitradities. Ik hou ervan!

Extra plus is dat deze trui behoort tot de Re-Wool-collectie van Fjällräven, die is gemaakt van duurzame, gerecyclede wol. Ook over Re-Wool schreef ik al eens eerder – dat vind je hier. Hiervoor worden restmaterialen en oude stoffen op kleur gesorteerd (waardoor ze niet opnieuw geverfd hoeven te worden, wat veel water, energie en chemicaliën scheelt). Ze worden versnipperd en dan met een heel klein beetje synthetische vezels opnieuw geweven. Het resultaat: nieuwe, zachte kledingstukken die een mooi gemêleerde kleur hebben omdat ze dus uit gesorteerde, hergebruikte vezels bestaan.

Hier vind je deze trui bij Bever.

Greenland Re-Wool Crew Neck

Voor de heren is er deze Greenland-trui, die is gemaakt van dezelfde zachte en duurzame gerecyclede wol als de Greenland Re-Wool Pattern Knit voor dames. De Greenland Re-Wool Crew Neck-trui is een klassieke, grof gebreide trui met diezelfde gemêleerde uitstraling. Hij is gebreid met een isolerende ribbelconstructie, waardoor hij je nog beter warm houdt.

Zelf vind ik deze trui het mooist in deze kleur.

Lada Sweater

Deze Lada-trui van Fjällräven is ook voor heren. Hij is gemaakt van lamswol en heeft een lekkere warme sjaalkraag. Net als de Greenland Crew Neck hierboven is hij niet alleen geschikt voor outdoor-activiteiten, maar ook voor gewoon dagelijks gebruik. De knopen bij de hals zijn plasticvrij.

De verschillende kleuren van deze trui kun je hier bekijken.

Of toch zelf breien?

Als ik ze zo op een rijtje zet, ben ik toch echt gevallen voor de Greenland Re-Wool Pattern Knit. Ik vind de kleur ook zo mooi!

Welke trui vind jij het mooiste? Of brei je er liever zelf één? Daarvoor heb ik hier trouwens wat handige Scandinavische breiboeken verzameld. Maar zelf heb ik daar het geduld niet voor…

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.