Winnen: 5 Scandinavische series van Lumière op dvd

Wat een mooie winactie! Van Lumière mocht ik drie dvd-pakketten barstensvol met Scandinavische series weggeven. Welke series het precies zijn, lees je hieronder. De winnaars zijn inmiddels hieronder en op Facebook bekendgemaakt Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen en tot de volgende winactie!

Welke Scandinavische series kun je winnen?

Ik vind het dvd-pakket van Lumière persoonlijk echt geweldig – ik zou het zelf wel willen winnen! Drie van de vijf series ken ik wel al, maar naar de andere twee ben ik erg benieuwd.

The Investigation

Deze Deens-Zweedse serie, die gaat over het onderzoek naar de waargebeurde ‘duikbootmord’ op de Zweedse journalist Kim Wall, ben ik toevallig op dit moment zelf aan het kijken. Hij is spannend en vooral ook erg menselijk. Als kijker zie je van heel dichtbij wat zo’n aangrijpende zaak doet met de rechercheurs en natuurlijk ook met de nabestaanden.

The Dying Detective

Wat een charismatische acteur is Rolf Lassgård toch! Wat mij betreft kan hij een serie echt dragen. In dit geval speelt hij een politie-inspecteur die vanwege zijn gezondheid thuis zit. Maar hij kan het niet laten en duikt toch in oude zaak, en verzamelt een team om zich heen dat hem daarbij helpt. Rolf Lassgård is trouwens zeker niet de enige grote naam in The Dying Detective, want naast de acteurs is deze miniserie ook nog gebaseerd op de boeken van Leif Persson. Ik heb hem gezien en vond het echt een aanrader.

The Sommerdahl Murders

Liever iets luchtigers? Dan vind je de Deense serie The Sommerdahl Murders vast leuk. Deze serie is echt een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld The Sandhamn Murders. Het is een mix van romantische verwikkelingen en politiezaken, gefilmd in een zonnig Denemarken dat ervoor zorgt dat je er meteen op vakantie zou willen gaan.

Arctic Circle

Extra leuk (vind ik dan): er zit ook een Finse serie bij. En nog een superactuele ook, want (de verspreiding van) een dodelijk virus speelt een belangrijke rol in de verhaallijn. Een paar jaar geleden leek dit misschien nog wat vergezocht, maar inmiddels hebben we allemaal aan den lijve kunnen ondervinden wat voor gevolgen dat kan hebben. Ik ben heel benieuwd jaar deze!

The Machinery

Waar meerdere Scandinavische series zich afspelen op de grens tussen Zweden en Denemarken, speelt deze zich juist af op de grens tussen Zweden en Noorwegen. Iemand wordt wakker op de veerboot tussen Strömstad en Sandefjord en heeft geen idee meer hoe hij daar terecht is gekomen. Alles wordt extra mysterieus als hij merkt dat de politie jacht op hem maakt. Ik ben benieuwd hoe de vork uiteindelijk in de steel blijkt te zitten!

Doe je mee dit weekend?

Zoals gezegd zijn de winnaars inmiddels bekendgemaakt hieronder en op Facebook. Doe je volgende keer weer mee?

Enne… Mocht je nou niet gewonnen hebben, dan kun je de series natuurlijk altijd nog streamen. Hier lees je hoe dat bij myLum werkt.

Ik wil Lumière heel hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de dvd-pakketten.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

21 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

 1. Oh wat leuk weer! Wat een mooie actie.. ik doe dan ook graag mee. Verheug me al op urenlang kijkplezier!! Maar eerst duimen 🍀🍀🍀 mooi weekend! Mandy

 2. WoW!!!! Hoe gaaf is dit pakket! Nog geen 1 van deze series gezien. Mijn vriend Har en ik kunnen dan toch genieten van Scandinavië … want voor ons zit het het er waarschijnlijk weer niet in dit jaar. Maar we gaan er zeker een mooie vakantie van maken! Met of zonder pracht pakket 😉💛💙

 3. Mijn mama en ik zijn verslaafd aan Scandinavische series! Net nog spannend meegeleefd met Top Dog, dus laat de volgende maar komen! Groetjes, Annelies

 4. Dit lijkt me geweldig om te winnen. Weer even een spannend moment wegduiken in een serie en daar helemaal de tijd mee vergeten en natuurlijk vooruit denken hoe of wat het nou toch allemaal zit. Hopelijk maak ik kans!

 5. Mijn man en ik kijken graag samen Scandinavische series. Veel series hebben we al gezien, maar met dit pakket geweldige series zouden we wel weer even vooruit kunnen.

 6. Oooh hier wordt ik zo blij van! Zowel vriendlief als ik zijn helemaal verslingerd aan Scandinavische series (en boeken)…. de landen zijn we groot fan van, en komen er ook zo vaak mogelijk. De Scandinavische landen hebben iets wat ik lastig vind om te benoemen. En dat zelfde iets of gevoel hebben we bij de series en films, een soort sfeer waar je ingezogen wordt.

 7. Jaaa ik kijk dit soort serie’s samen met mijn moeder. Na The bridge en The killing helemaal verslaafd aan dit genre. Mooi pakket voor mijn moeder en mij om damen van te genieten

 8. Compleet “verslaafd” aan Scandinavische series. Al veel gezien, maar steeds benieuwd naar wat ze toch weer voor verrassend mee te voorschijn komen. Ik waag maar eens kansje, want: niet geschoten is in elk geval mis.

 9. Hej, hej.
  Ik ben dol op Scandinavië. Niet alleen de landen, maar ook hun series. Vind ze geweldig goed. En als er niet al te snel wordt gesproken, dan kan ik zweeds en noors redelijk volgen/begrijpen. Fins en deens helaas (nog) niet.
  Maak zeer graag kans op dit mooie pakket.
  Ha ett bra söndag.
  Mvh, Wilma.

 10. Ik kijk echt graag Scandinavische thrillers, altijd spannend, goede acteurs dus deze zouden heel erg welkom zijn, kan ik weer lekker genieten