IKEA Vnter voor kerst

VINTER en STRÅLA: je eigen Zweedse kerst bij IKEA

We waren er vroeg bij dit jaar. Toen we in oktober – voor iets heel anders trouwens – bij de IKEA waren, zag ik daar al zulke leuke spullen voor de feestdagen liggen. Een kleed met saffraanbroodjes en peperkoekjes erop bijvoorbeeld. Ik kon het niet laten om het mee te nemen. En ik hield me nog in, want ik zag zulke leuke dingen dat ik eigenlijk nog veel meer had willen meenemen. Wat dat betreft zou ik gauw nog eens terug moeten gaan, want voor je het weet, zijn die leuke VINTER-spullen alweer uit de schappen en zijn de feestdagen alweer voorbij.

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

Alles om de tafel te dekken

Als je bij IKEA bent, kun je meteen inspiratie opdoen voor het feestelijk dekken van de tafel met de feestdagen. Het vrolijke VINTER-servies staat daar prachtig bij. Maar ook als je gewoon je eigen servies gebruikt, kun je het makkelijk extra feestelijk maken. Met tafellopers vol maretakken bijvoorbeeld, of een lichtsnoer in de vorm van blaadjes. De borden kun je een ‘finishing touch’ geven met een maretak-decoratie die je kunt bevestigen aan naamkaartjes.

IKEA Vnter voor kerst
Foto: IKEA via Coebergh

En wat denk je van dit sprookjesachtige VINTERSAGA-huisje van gemberkoek? Als je er wat suiker overheen strooit, lijkt het net of er verse sneeuw op de daken ligt. Zo’n peperkoekenhuis staat prachtig als decoratie op tafel, maar is ook nog eens lekker om op te eten natuurlijk.

IKEA Vnter voor kerst
Foto: IKEA via Coebergh

Versieringen uit de natuur

Wat ook meteen mijn aandacht trok, waren de opvallende VINTER-kerstballen, die zijn gebaseerd op dieren uit de Scandinavische bossen: een vos, een haas en een hert. De strikjes zitten al aan de ballen, zodat je ze makkelijk kunt ophangen.

Er is ook een VINTER-standaard in de vorm van een kerstboom om versiering aan te hangen. Of kies voor de handgemaakte papieren VINTER-decoraties met jute linten, die zijn gemaakt van textiel- en afvalresten uit India.

IKEA Vnter voor kerst
Foto: IKEA via Coebergh

Laat de lichtjes stralen

Wat mij betreft zijn lichtjes het belangrijkste onderdeel van kerstversiering. Als kind al was ik dol op de kerstster die mijn moeder altijd voor het raam hing. En niets zo fijn als door de straat lopen en in de hele buurt lampjes zien branden. Verlichting in je raam of tuin is dus niet alleen voor jou, maar voor iedereen die langsloopt. Zorg samen voor een gezellige sfeer met hang- en tafellampen in de vorm van een ster – een belangrijke Scandinavische traditie. Of creëer gezellig groen licht door de handgeblazen vazen en potten uit de VINTER-collectie in het raam te zetten. Er zijn ook lampjes in de vorm van lantaarnhuisjes. De STRÅLA-lichtjes van IKEA maken de donkere wintermaanden echt knus en gezellig.

IKEA Vnter voor kerst
Foto: IKEA via Coebergh

Voor onder de boom

Liggen er bij jullie thuis kerstcadeaus onder de boom? Daarvoor heeft IKEA groen VINTER-cadeaupapier met natuurlijke patronen voor een warm wintergevoel. Maak het cadeautje helemaal af met sierlijk tape, touw of lint, ook uit de VINTER-collectie. Of wikkel je cadeau in een mooie theedoek.

Als je nog cadeaus moet inkopen, kun je terecht in de speciale online cadeauwinkel van IKEA met cadeaus in verschillende categorieën en prijsklassen.

IKEA Vnter voor kerst
Foto: IKEA via Coebergh

Heb jij er ook al zo’n zin in? God jul alvast!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.