Overnachten met Scandinavische kersttafel bij Villa Blauwhemel

Net als vorig jaar kun je in 2021 ook weer kerst vieren in boutique hotel Villa Blauwhemel. Je bevindt je hier in een schitterende omgeving in Drenthe – wie wil daar nou niet blijven slapen? Bovendien kun je hier rondom de feestdagen ’s avonds aanschuiven voor een Scandinavische kersttafel. Klinkt geweldig!

Julbord

Villa Blauwhemel biedt van maandag 21 tot vrijdag 24 december een klassiek Julbord aan: een rijke tafel vol met Finse en Zweedse klassiekers. Hierbij zit ook een Puolakka Royal-welkomstcocktail.

Unum Kerst

Op 25 en 26 december maakt de chef van het bijbehorende restaurant Unum in Villa Blauwhemel een 5-gangendiner. Chef Lindqvist is Fins en zijn ‘Nordic roots’ komen tot uitdrukking in de authentieke én moderne bereidingswijzen die hij gebruikt. Zoals gebruikelijk in de Nordic keuken spelen seizoensproducten en lokale ingrediënten de hoofdrol. Om optimaal mee te kunnen bewegen met wat de natuur op een bepaald moment voorschotelt, wordt vaak gewerkt met verrassingsmenu’s. Bijna alles wordt huisgemaakt op basis van verse ingrediënten, deels uit eigen tuinen: van soepen, sauzen en marinades tot brood, taart, koekjes en likeur. Echt een aanrader dus als je fan bent van de Scandinavische keuken.

(Tip: woon je in de buurt, dan is het afhaal-/bezorgmenu van Villa Blauwhemel misschien ook interessant.)

Doen in de omgeving

Naast al dat lekkers kun je tijdens je verblijf genieten van het mooie Drenthe. Villa Blauwhemel staat tegenover Shakespearetheater Diever en in nationaal park Drents-Friese Wold. Het sfeervolle plaatsje Diever bevindt zich op 5 minuten lopen. (Hier vind je nog meer tips voor Drenthe.)

Slapen bij Villa Blauwhemel

Slapen doe je bij Villa Blauwhemel niet alleen in het Drentse landschap, maar ook in een heerlijk Drents boxspringbed. Én – als het weer meewerkt – onder een ongekend heldere sterrenhemel. Omdat de sterren boven Villa Blauwhemel zo helder stralen, krijgen de kamers van het boutique hotel ook namen van sterrenbeelden, zoals Aquila (Adelaar), Ursa Major (Grote Beer), Canis Major (Grote Hond) en Lupus (Wolf).

Reserveren kan hier

Zie jij zo’n verblijf in Drenthe in combinatie met Scandinavische gerechten van chef Lindqvist wel zitten? Dan kun je hier reserveren. Helemaal leuk is als je achteraf ook even laat weten hoe het was. Want daar ben ik zelf ook wel benieuwd naar!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.