Ergonomisch zitten met de Varier Variable uit Noorwegen

Voordat de pandemie uitbrak en thuiswerken het nieuwe normaal werd, zat ik altijd op een balanskruk achter mijn pc. Die heb ik ooit eens gekocht omdat ik lage rugklachten had en omdat ik had gelezen dat beweeglijk/actief zitten beter was. En ja hoor, dat beviel erg goed! Nu mijn man sinds maart 2020 thuiswerkt, zit hij in de werkkamer, omdat hij een groot deel van de dag aan het bellen is. Ik zit aan de eettafel en helaas is de balanskruk daar net te hoog voor. Ik zit dus op een gewone eettafelstoel en hoewel ik gelukkig geen klachten heb, mis ik het actieve zitten wel. Mijn interesse was dan ook meteen gewekt toen ik deze week een ergonomische stoel uit Noorwegen tegenkwam. Maar die ziet er wel weer heel anders uit dan mijn balanskruk!

Activerende stoel

De stoel heet Varier Variable en het is een zogenaamde knielstoel. Dit is een ergonomische stoel die je activeert en in beweging houdt, zodat je niet de hele tijd in dezelfde (misschien ook nog slechte) houding zit. Bij thuiswerken is dit misschien nog wel belangrijker dan op kantoor, omdat je als thuiswerker vaak de neiging hebt om maar door te blijven werken.

Anders dan op mijn balanskruk, waarop ik zat net als op een gewone kruk, zit je op deze kniestoel in een knielende positie. Door de gebogen onderkant van de stoel vind je zelf je balans. Hierdoor blijven zowel je rug- als je buikspieren actief en voorkom je stramme rug- en nekspieren. Bovendien verbetert de actieve zit de bloedsomloop. Dat klinkt goed!

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Constructie van de Varier Variable

De Varier Variable heeft een open constructie en bevat geen mechanische insteldelen. Hierdoor is hij erg licht en makkelijk te verplaatsen. Je kunt hem zelfs op de rand van je bureaublad hangen als je klaar bent met werken – makkelijk met stofzuigen. Het onderstel is verkrijgbaar in de kleuren naturel en zwart. Op de zitting en kniesteunen zit foam en een stoffen bekleding die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Voor meer zitmogelijkheden is een aparte rugleuning verkrijgbaar.

Noorse meubelmaker Varier

Meubelbedrijf Varier is gevestigd in Noorwegen – in Oslo om precies te zijn. Het is al sinds 1979 gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van ergonomische stoelen: bureaustoelen, eettafelstoelen en fauteuils. Balanskrukken maken ze ook, zag ik. Welzijn staat bij deze tak van Scandinavisch design voorop: bij de keuze van materialen en vormen, maar ook van de gebruikte kleuren en texturen.

Ben jij net als ik nieuwsgierig geworden? Bij Binorm in Zutphen kun je komen proefzitten op de Varier Variable en andere modellen van Varier.

Varier ergonomische stoel
Foto: Varier

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.