Ingrid verzamelt het mooiste Scandinavische design voor je bij uit ’t Noorden

Als je wel eens op Scandinavische evenementen zoals Scandinavië-XL komt, heb je Ingrid Deenen van uit ’t Noorden vast wel eens gezien. Anders ken je haar mooie spullen uit het Noorden wel uit haar webwinkel of van Instagram. Als iemand met zoveel liefde producten presenteert, word ik altijd nieuwsgierig: waar komt die liefde vandaan? Vandaag vertelt Ingrid over haar liefde voor het Hoge Noorden en de plekken en producten waarvan zij het allermeeste houdt.

Foto met dank aan Ingrid Deenen

Scandinavisch en Nederlands Noorden

Ingrid Deenen woont al 15 jaar met haar man Rolf en kater Koen in een jarendertigwoning in het mooie Deventer, die ze zelf helemaal hebben opgeknapt. Daar kruipt ze graag op de bank met een goed boek, leeft ze zich uit met het bakken van de lekkerste taarten en vertrekt ze regelmatig voor een stuk wandelen of hardlopen. Oorspronkelijk komt Ingrid uit het Noorden van Nederland, namelijk uit Groningen. De naam van haar winkel, uit ’t Noorden, heeft daardoor dus een dubbele betekenis.

Werk + privé = uit ’t Noorden

Maar liefst 13,5 jaar werkte Ingrid als Visual Merchandiser (winkelinrichter) bij het bekende Zweedse woonwarenhuis in Nederland. In 2007 kreeg ze de kans om 7 weken in een buitenwijk van Kopenhagen te wonen en te werken. Daar werd ze verliefd op Kopenhagen  – èn op het Deense design.

Een jaar later gingen Rolf en Ingrid voor het eerst op vakantie in Zweden. Dat was genieten! Uren rijden zonder iemand tegen te komen, af en toe een koffietentje met goede koffie en overheerlijk lekkers erbij… Rolf en Ingrid vielen als een blok voor de natuur, de rust en de ruimte, de mensen, de gemoedelijkheid, eigenlijk alles… Inclusief het Scandinavische design natuurlijk.

Foto met dank aan Ingrid Deenen

Zo vielen steeds meer puzzelstukjes op hun plek en op 1 augustus 2013 startte Ingrid haar eigen winkel met Scandinavische woonproducten: uit ’t Noorden.

Thuis in Kopenhagen

De liefde voor Kopenhagen is altijd gebleven. Zo’n twee keer per jaar reist Ingrid af naar Denemarken om inspiratie op te doen, nieuwe merken te vinden en het contact met ontwerpers te onderhouden. Meestal doet ze dat in Kopenhagen, waar ze zich echt thuis voelt. Ze vindt het heerlijk om daar rond te wandelen, koffie te drinken, te fietsen en weer koffie te drinken in een gezellig tentje. Ook neemt ze altijd vers brood van de bakker mee naar huis. Zo kan ze nog even heerlijk nagenieten als ze weer thuis is.

Daarnaast zou Ingrid elk jaar wel naar Scandinavië op vakantie willen. Maar omdat er ook heel veel andere mooie landen zijn om naartoe te gaan, wisselen zij en Rolf Scandinavië af met andere vakantiebestemmingen. Als het Noorden aan de beurt is, is Kopenhagen natuurlijk favoriet, maar ook bijvoorbeeld Fjällbacka in Zweden vond Ingrid prachtig.

Zo kiest Ingrid het mooiste Scandinavische design

Alle designmerken en -producten in Ingrids webwinkel komen uit Scandinavië: uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en binnenkort ook uit Finland. Kenmerken waar Ingrid op let, zijn:

  • eenvoudig, slim design
  • kwaliteit en duurzaamheid
  • natuurlijk moet het ook mooi zijn
  • extra leuk is het als producten zijn ontworpen en gemaakt door kleine ontwerpers en studio’s, die in Nederland nog niet zo bekend zijn.

Introductie van MOEBE

Een van de merken waar Ingrid erg trots op is, is MOEBE. Ze ontdekte MOEBE 2,5 jaar geleden en bracht het merk als eerste naar Nederland. MOEBE was toen nog maar net begonnen. Een van de eerste ontwerpen was de fotolijst: een uniek en ingenieus ontwerp, waarbij 4 eiken lijstdelen 2 plexiglas platen omsluiten en bijeen worden gehouden met een rubberen band. Inmiddels heeft deze fotolijst van MOEBE in Nederland grote bekendheid gekregen en is MOEBE bij meerdere winkels in Nederland verkrijgbaar.

Foto met dank aan Ingrid Deenen

Dat vindt Ingrid meteen het mooie aan het werken met jonge studio’s: met uit ’t Noorden heeft ze direct contact met ontwerpers en kan ze designers een platform geven en de kans bieden om ook in Nederland bekend te worden en te groeien.

Foto met dank aan Ingrid Deenen

Nieuw: Marimekko

Maar ook werken met gevestigde merken kan heel leuk zijn. Ingrid wordt er bijvoorbeeld helemaal blij van dat ze onlangs door Marimekko is uitgekozen als nieuw verkooppunt in Nederland – iets waarvan ze al droomde sinds de start van haar winkel met Scandinavisch design. Binnen enkele weken vind je dus ook dat mooie Finse merk in de webwinkel van uit ’t Noorden.

Hier vind je uit ’t Noorden

Een vaste winkel heeft Ingrid niet. Nóg niet, want persoonlijk klantencontact vindt ze erg leuk, dus het zou zomaar een volgende stap kunnen zijn.

Tot die tijd vind je haar op markten en Scandinavische evenementen. Het is ook zeker een aanrader om haar te volgen op Facebook of Instagram. Het complete assortiment vind je uiteraard in de webwinkel uit ’t Noorden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.