Het boek van de galg van Thomas Enger

Nieuw soloboek van Thomas Enger: Het boek van de galg

De Noorse schrijver Thomas Enger ken je misschien wel van de succesvolle Blix & Ramm-thrillers NulpuntRookgordijn en Slagzij. Deze thrillerauteur (die ook componist is en van oorsprong journalist en turnleraar was), schrijft ze samen met Jørn Lier Horst. Maar nu is er een nieuw soloboek van hem, waarin zijn rauwe stijl en voorliefde voor maatschappelijke thematiek weer duidelijk naar voren komt. De titel, Het boek van de galg, belooft een duister verhaal.

Het verhaal van Het boek van de galg

In deze nieuwe solothriller lezen we het verhaal van Eva, die een moordaanslag in haar eigen huiskamer overleeft. Op de grond naast haar ligt een dode man die ze niet kent en in de gang zit een doodsbang meisje van 8 jaar dat niet kan praten.

Daarnaast maken we kennis met Peter, een stille, depressieve man die op een dag zijn hypotheek afbetaalt en heel veel geld opneemt. Dan verdwijnt hij spoorloos. Anderhalf jaar later stuurt hij een e-mail die een kettingreactie van gebeurtenissen veroorzaakt die verschrikkelijke gevolgen zullen hebben voor zijn naasten en voor hemzelf.

En dan is er nog Chris. Hij groeit op in een ontwricht gezin dat getekend is door een dramatische verdrinking net na zijn geboorte. Hierdoor ontwikkelt hij een ongezonde kijk op de dood. Ook zijn relaties met andere mensen zijn verstoord. Wel slaagt hij erin om zich ‘normaal’ voor te doen, zodat hij onopgemerkt kan doen wat hij het liefste doet: moorden.

Alles bij elkaar is het boek van de galg een huiveringwekkende thriller over hoe iemand kan uitgroeien tot een seriemoordenaar.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Lees Het boek van de galg zelf

Het boek van de galg (ISBN: 9789400515369) van Thomas Enger is vertaald door Bianca Cornelissen en kwam op 5-1-2023 uit bij AW Bruna. Het boek heeft 352
bladzijden.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je een online leesfragment uit het boek.

Ga je het in januari 2023 boek in de boekwinkel kopen? Vergeet dan niet te vragen naar het gratis magazine Scandi, dat AW Bruna voor de derde keer uitbrengt ter gelegenheid van de Maand van de Scandinavische Thriller.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.