serie The man who died

The man who died: leven terwijl je al vermoord bent

Finse series hebben vaak iets aparts en dat geldt zo te zien ook voor de nieuwe Finse serie The man who died. Deze serie schopte het tot Best bekeken serie op de Finse streamingdienst Elisa-Viaplay. Hij is nu verkrijgbaar op DVD.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Het verhaal van The man who died

Jaakko Kaunisma, dé paddenstoelenprins uit Hamina met klanten tot in Japan, krijgt op zijn 37ste heel verontrustend nieuws van de dokter: hij is stervende. De oorzaak? Langdurige blootstelling aan vergif. Vastbesloten zijn toekomstige moordenaar te ontmaskeren, begint Jaakko aan een spannend avontuur boordevol rare snuiters, bizarre taferelen en de meest onverwachte plotwendingen. Tijdens zijn zoektocht naar zijn moordenaar hebben de mensen om hem heen de gewoonte om te sterven, of te verdwijnen.

serie The man who died
Afbeelding met dank aan Lumière via Media Tornado

Terwijl de klok verder tikt, voelt Jaakko zich vreemd genoeg glorieus levend. Intussen wordt hij geconfronteerd met ultieme vragen over liefde, leven, verraad, dood, en paddenstoelen.

Deze zwarte komedieserie doet denken aan Fargo en is geschreven door Brendan Foley op basis van het gelijknamige bestsellerboek van Antti Toumainen. De hoofdrollen worden vertolkt door Jussie Vatanen (Lapland Oddysey, Fallen Leaves), Saara Kotkaniemi (The Mine, Last Cowboy Standing) en Sara Soulié (Tove, The Guardian Angel).

Waar is The man who died te zien?

The man who died bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten en is verkrijgbaar op DVD.

Bekijk de trailer hier:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.