Alles over Zweeds design tijdens de Stockholm Design Week

Ben jij gek op Zweeds design? Dan heb je nu een extra goede reden voor een stedentrip Stockholm (alsof de stad zelf nog geen reden genoeg was). Van 5-11 september 2022 wordt daar namelijk de 20e editie van de officiële Stockholm Design Week gehouden, met een uitgebreid programma voor zowel professionals als designliefhebbers.

Vol programma

De Stockholm Design Week kent een vol programma. Verspreid over het centrum van de stad worden insiders uit de industrie en het publiek uitgenodigd om design-evenementen, tentoonstellingen, open studio’s en lezingen bij te wonen. Een van de hoogtepunten is de tentoonstelling in de Stockholm Design Week hub, die hedendaagse trends in de industrie belicht.

Rondleidingen en lanceringen

Een aantal creatieve studio’s en particuliere huizen openen tijdens deze week voor het eerst hun deuren voor het publiek. Zo kunnen bezoekers een rondleiding volgen in de kunstenaarsstudio van Pia Wallén en een rondleiding krijgen in de studio van Fredrik Paulsen. Veel merken maken dit jaar van de gelegenheid gebruik om te laten zien welke nieuwe designs ze de afgelopen twee jaar hebben gelanceerd. Het belooft dus een extra interessante editie te worden dit jaar!

Drie onderdelen

De Stockholm Design Week bestaat uit drie onderdelen:

  • De Stockholm Design Week Hub: Een ontmoetingsplek en tentoonstelling over designtrends, geproduceerd door de Stockholm Design Week. De editie van 2022 is te zien in warenhuis NK in het centrum van Stockholm. De opening vindt plaats op 5 september.
  • Open Space: Van 8-10 september openen een aantal creatieve studio’s, gebouwen en particuliere huizen hun deuren voor het publiek. Er zijn lezingen, rondleidingen en shows die je van te voren boekt. Het Open Space-programma is gebaseerd op een wie-het-eerst-komt, wie-het-eerst-maalt principe. Het volledige programma en de tickets zijn beschikbaar vanaf 15 augustus.
  • De Stockholm Design Week-app: In de interactieve Stockholm Design Week-app vind je een overzicht van alle tentoonstellingen, showrooms en evenementen die er plaatsvinden. In de digitale persroom Vocast staat een overzicht van alle persberichten en het beeldmateriaal.

Op de website van de Stockholm Design Week vind je alle informatie.

Ik kom er dit jaar een beetje laat achter, maar wat zou ik het gaaf vinden om hier een keer naartoe te gaan zeg!

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.