Sterf voor mij van Mikaela Bley: maak kennis met Henrik Hedin

Het nieuwe boek van Mikaela Bley heet Sterf voor mij en speelt zich grotendeels af in de Zweedse stad Malmö. Het is het eerste deel in een spannende reeks Zweedse thrillers met in de hoofdrol Henrik ‘The Killer’ Hedin. Het boek ligt klaar op mijn nachtkastje, want de korte samenvatting van het verhaal maakte me erg nieuwsgierig!

Het verhaal van Sterf voor mij

Sterf voor mij gaat over Caroline en Gustav, die een perfect leven (lijken te) hebben. Ze hebben alles waar ze ooit van droomden: kinderen, geluk, succes, geld en vrienden. Daarnaast hebben ze ook nog eens heel veel volgers op social media, waar ze de hoogtepunten van hun jaloersmakende leven delen.

Maar op een ochtend in augustus verdwijnen de zwangere Caroline en haar twee dochtertje spoorloos. De omstandigheden rond hun verdwijning zijn vreemd en er wordt een massale zoektocht gestart. Aan het hoofd van de zoektocht staan Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van Zwedens meest gerenommeerde rechercheurs.

Al gauw wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. De klok tikt, en Henrik en Leia hebben nog maar weinig tijd om uit te vinden wat er toch is gebeurd in het leven van dit perfecte stel.

Sterf voor mij van Mikaela Bley
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Over Mikaela Bley

Mikaela Bley (1979) is geboren in Stockholm en woont daar samen met haar man en drie kinderen. Ze werkte als inkoper voor het tv-station TV4, maar schrijft nu fulltime. Eerder schreef ze een thrillerserie over misdaadverslaggeefster Ellen Tamm (vier delen)

Lees Sterf voor mij zelf

Sterf voor mij (ISBN: 9789400515147) van Mikaela Bley is vertaald door Corry van Bree en kwam op 5-1-2023 uit bij AW Bruna. Het boek heeft 432 bladzijden.

Hier kun je alvast online een fragment van het boek lezen.

Ga je het in januari 2023 boek in de boekwinkel kopen? Vergeet dan niet te vragen naar het gratis magazine Scandi, dat AW Bruna voor de derde keer uitbrengt ter gelegenheid van de Maand van de Scandinavische Thriller.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.