Designklassieker EM77 van Stelton in nieuwe, natuurlijke kleuren

Ken je het Deense ontwerphuis Stelton al? Het werd in 1960 opgericht en staat bekend om zijn voortdurende innovaties en tijdloze Scandinavische ontwerpfilosofie. Dankzij waardevolle samenwerkingen met internationale architecten en ontwerpers heeft Stelton al vele productlijnen ontwikkeld. En met succes, want ze slepen regelmatig prijzen in de wacht zoals de Red Dot Award, de German Design Award en de ID Award. Een van die producten van Stelton met zo’n kenmerkend creatief en intelligent design is de EM77 thermoskan (inhoud 1 liter). En dit najaar is die verkrijgbaar in enkele warme, nieuwe kleuren die zijn gebaseerd op de Deense natuur.

Ontworpen door Erik Magnussen

De EM77 thermoskan is ontworpen door keramist Erik Magnussen (1940-2014). Hij was een van de meest succesvolle ontwerpers van Denemarken. Na zijn opleiding tot keramist aan de School of Applied Arts and Design studeerde hij in 1960 af met een zilveren onderscheiding. Magnussen heeft een grote diversiteit aan producten ontworpen, van meubels en lampen tot elektrische apparaten. Voor Stelton heeft hij verschillende tijdloze designs gemaakt, zoals de EM-scheepslamp, de EM-bestekserie en dus de populaire en iconische EM77-thermoskan, die een belangrijk onderdeel van Stelton’s DNA en merkidentiteit vormt. Het design van EM77 combineert een perfecte vorm met perfecte functionaliteit. In de afgelopen veertig jaar zijn er over de hele wereld meer dan 17 miljoen producten verkocht. De ontwerpen van Erik Magnussen worden regelmatig tentoongesteld in musea over de hele wereld.

Meer over Erik Magnussen en de vele prijzen die hij met zijn ontwerpen in de wacht sleepte, lees je op de website van Stelton.

De nieuwe kleuren van de EM77

Dit najaar staat zijn thermoskan EM77 opnieuw in de belangstelling. De thermosfles, die een beetje doet denken aan een vriendelijk vogeltje (of ligt dat alleen aan mij?), is vanaf nu ook verkrijgbaar in de volgende warme tinten:

  • de roestige tint ‘Rust’, die uitstekend past bij de oranje en bruine retro-look, maar een warmere, diepere gloed heeft
  • ‘Dusty Blue’, een kleur die doet denken aan de rustgevende Scandinavische schemering
  • ‘Sand’, een tint die doet denken aan de Deense duinen.
EM77 Stelton
Foto: Stelton via Home Comfort Press

De kleuren van het komende seizoen zijn dus geïnspireerd op de natuur: ze doen denken aan herfstbladeren, zand en azuurblauwe lucht. Ze passen perfect bij de huidige interieurtrends met donkere houtsoorten in de keuken en stoffen en vloerkleden in warme tinten.

De nieuwe varianten van de EM77 zijn onder andere verkrijgbaar bij online designwinkel Nordic Nest.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.