Stelton EM77 thermoskan

Nieuwe kleuren voor designklassieker EM77 van Stelton

Ken je het Deense ontwerphuis Stelton al? Het werd in 1960 opgericht en staat bekend om zijn voortdurende innovaties en tijdloze Scandinavische ontwerpfilosofie. Dankzij waardevolle samenwerkingen met internationale architecten en ontwerpers heeft Stelton al vele productlijnen ontwikkeld. En met succes, want ze slepen regelmatig prijzen in de wacht zoals de Red Dot Award, de German Design Award en de ID Award. Een van die producten van Stelton met zo’n kenmerkend creatief en intelligent design is de EM77 thermoskan. En dit najaar is die verkrijgbaar in enkele nieuwe kleuren.

Ontworpen door Erik Magnussen

De EM77 thermoskan is ontworpen door keramist Erik Magnussen (1940-2014). Hij was een van de meest succesvolle ontwerpers van Denemarken. Na zijn opleiding tot keramist aan de School of Applied Arts and Design studeerde hij in 1960 af met een zilveren onderscheiding. Magnussen heeft een grote diversiteit aan producten ontworpen, van meubels en lampen tot elektrische apparaten. Voor Stelton heeft hij verschillende tijdloze designs gemaakt, zoals de EM-scheepslamp, de EM-bestekserie en dus de populaire en iconische EM77-thermoskan, die een belangrijk onderdeel van Stelton’s DNA en merkidentiteit vormt. In de afgelopen veertig jaar zijn er over de hele wereld meer dan 17 miljoen producten van de hand van Magnussen verkocht. De ontwerpen van Erik Magnussen worden regelmatig tentoongesteld in musea over de hele wereld.

Meer over Erik Magnussen en de vele prijzen die hij met zijn ontwerpen in de wacht sleepte, lees je op de website van Stelton.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Slank met ingenieuze kantelsluiting

Het design van EM77 combineert een perfecte vorm met perfecte functionaliteit. De kantelsluiting is ingenieus en heeft eraan bijgedragen dat de kan, die in 1977 op de markt kwam, tegenwoordig nog net zo populair is. Op een met zorg gedekte tafel heeft de EM77 thermoskan het voordeel van een slank, lang silhouet. Hierdoor is er meer ruimte voor andere dingen op de tafel, terwijl hij met een inhoud van 1 liter toch groot genoeg is om 8 koppen koffie te schenken.

Het glazen inzetstuk van de thermoskan kan worden vervangen als het beschadigd raakt. Alle andere onderdelen van de EM77 thermoskan zijn verkrijgbaar als reserveonderdelen, waardoor je er heel lang plezier van kunt hebben. Er worden een kanteldop en een picknickdop bij de kan geleverd.

Steeds nieuwe kleuren

Sinds de kan in 1977 op de markt kwam, is hij in Denemarken in meer dan 100 kleuren geproduceerd. In het najaar van 2021 kwam deze thermosfles, die een beetje doet denken aan een vriendelijk vogeltje (of ligt dat alleen aan mij?), uit in drie nieuwe, warme tinten:

  • de roestige tint ‘Rust’, die uitstekend past bij de oranje en bruine retro-look, maar een warmere, diepere gloed heeft
  • ‘Dusty Blue’, een kleur die doet denken aan de rustgevende Scandinavische schemering
  • ‘Sand’, een tint die doet denken aan de Deense duinen.

Die kleuren waren duidelijk geïnspireerd op de natuur: ze doen denken aan herfstbladeren, zand en azuurblauwe lucht. Ze pasten dan ook perfect bij de actuele interieurtrends, met donkere houtsoorten in de keuken en stoffen en vloerkleden in warme tinten.

EM77 Stelton
Foto: Stelton via Home Comfort Press

Ook in 2022 kwamen er weer nieuwe kleuren bij, zoals de delicate kleur Lavender, een tint die past bij vele stijlen, van de pastelkleurige wereld en de pure Scandinavische tinten tot de warme aardetinten die momenteel de overhand hebben in het interieur.

Stelton EM77 in de kleur Lavender
Foto: Stelton via Home Comfort Press

Een andere nieuwe kleur in 2022 was herfstkleur Bark, gebaseerd op de schors van de bomen in het bos. Als je de originele kanteldop van de EM77 vervangt door de picknickdop, kun je de thermoskan ook echt meenemen de natuur in.

Stelton EM&& thermosfles in de kleur Bark
Foto: Stelton via Home Comfort Press

En nu zijn de nieuwste kleuren bekend! Dit voorjaar wordt de thermoskan gelanceerd in drie nieuwe kleuren, die ook weer geïnspireerd zijn door de natuur en die aansluiten bij de toonaangevende trends in interieurdesign:

  • Soft Sand
  • Soft Ice Blue
  • Soft Moss

Het oppervlak is mat, wat een extra dimensie aan de kleur geeft. De lichte tinten creëren een gevoel van rust in huis. Deze nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar vanaf 23 maart 2023.

Stelton EM77 thermoskan
Foto: Stelton via Home Comfort Press

EM77-waterkoker en -cafetière

Op basis van de EM77 thermoskan zijn inmiddels ook een EM77-cafetière en -waterkoker uitgekomen. Ter gelegenheid van het 45-jarige bestaan van de EM77-thermoskan kwam er een versie van de EM77-waterkoker uit in een originele uitvoering in staal.

De EM77 waterkoker is net zo stijlvol en elegant als de originele EM77 thermoskan. Hij levert hoge prestaties: het water kookt snel, terwijl de waterkoker een minimale hoeveelheid energie verbruikt. Helemaal mooi is het natuurlijk als je een bijpassende set hebt van een EM77-waterkoker en -thermoskan in staal.

thermoskan en waterkoker EM77 van Stelton
Foto: Stelton via Home Comfort Press

De EM77 is in allerlei varianten onder andere verkrijgbaar bij online designwinkel Nordic Nest.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.