Virtueel op pelgrimage in Scandinavië met het spel Pilgrimage

Droom jij ervan om ooit het Sint Olavspad te lopen in Zweden en/of Noorwegen? Of lijkt een pelgrimage in Scandinavië je wel een mooi idee, maar te intensief om zelf te doen? Leuk nieuws: vanaf nu kun je gewoon thuis op pelgrimage gaan naar bedevaartplaatsen in Noord-Europa, door middel van een spelletje. Het bordspel Pilgrimage stuurt je namelijk virtueel op pad langs de mooiste Europese bedevaartplaatsen – ook in Scandinavië.

Fan van Scandinavische kerst? Neem dan zeker even een kijkje op de kerstpagina van Nordic Nest en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties in de aanloop naar de feestdagen.

De winnaars van de winactie zijn inmiddels bekendgemaakt.

Hoe werkt het spel Pilgrimage?

Het spel Pilgrimage laat je de mooiste Europese pelgrimstochten maken, gewoon in je eigen woonkamer. Maar net als tijdens een echte pelgrimage zul je wel over flink wat doorzettingsvermogen moeten beschikken en slimme keuzes moeten maken om je einddoel te bereiken.

spel Pilgrimage
Foto: Just Entertainment via Media Tornado

In het spel Pilgrimage volg je geen vaste route, maar stel je zelf een route naar jouw eindbestemming samen. Onderweg kom je voor moeilijke keuzes te staan. Welk vervoermiddel is het snelst? En welke bedevaartlocaties leveren de meeste punten op? De meest voor de hand liggende keuze is lang niet altijd ook de beste. En dan proberen je medespelers er ook nog eens alles aan te doen om de weg naar jouw gekozen bestemming te versperren.

Lukt het jou om iedereen te snel af te zijn? Denk goed na over welke tocht je maakt en verzamel onderweg zoveel mogelijk heilige voorwerpen. Alleen dan zal het je lukken om je eindbestemming te bereiken en te winnen van je medereizigers.

Leuk voor de feestdagen

Pilgrimage bevat twintig bedevaartlocaties verspreid over Europa. En zoals je op onderstaande foto kunt zien, brengen de routes je ook naar Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. Ik ga het spel dan ook zeker toevoegen aan mijn overzicht van Scandinavisch getinte spelletjes om te spelen tijdens de feestdagen.

spel Pilgrimage
Foto: Just Entertainment via Media Tornado

Pilgrimage is geschikt spelers vanaf zes jaar. Je speelt het met zijn tweeën, drieën of vieren. Een spelletje duurt ongeveer drie kwartier.

Met dank aan Just Entertainment voor het ter beschikking stellen van de te winnen spellen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

9 reacties

 1. O wat geweldig! Mijn vriend Erik hoogendijk en ik gaan het liefst naar Scandinavië op vakantie, en we zouden graag een pelgrimsroute lopen! We hebben virtueel de santiago de conpastela gelopen afgelopen zomer, bijna 800 km in 5 maanden, dat was heftig maar een van de hoogtepunten van dit jaar! We zouden het erg leuk vinden het spel te winnen!

 2. Dat lijkt mij een leuk spel, ik ben erg benieuwd naar de opzet van het spel en zou het graag samen met mijn zoon spelen, leuk cadeautje voor ons samen voor onder de kerstboom.

 3. Wat een leuk idee voor een gezelschapsspel! Ik zou er mijn moeder heel blij mee maken en dan kom ik natuurlijk vaak langs om even samen een spelletje te doen. 45 minuten is prima te doen. Gezellig! 😃

 4. Het zou heel leuk zijn als ik dat spel zou winnen. Ik houd namelijk erg van wandelen en ben erg geïnteresseerd in pelgrimswandelingen. De boeken daarover lees ik graag. Een spel spelen dat hierover gaat, lijkt me heel bijzonder. Dus ja, graag!

 5. Lijkt mij een erg leuk spel om te spelen met de familie. Ik ben zelf gek op wandelen en ga volgend jaar in mijn uppie in zweden en noorwegen rondreizen om daar te wandelen. Zo kan ik mooi wat inspiratie opdoen!

 6. Wat een leuk spel lijkt me dit! Ik zou dit graag samen met mijn vriendin Jule spelen omdat we samen het plan hebben de St. Olavsleden te lopen.

 7. Wat een leuke nieuwe uitdaging.
  We hebben veel spellen gespeeld per trein of per boot.
  Maar….. nog nooit gewandeld.
  Een leuke nieuwe uitdaging voor de komende feestdagen voor de heeele familie.
  Ik heb er nu al zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.