sieraden van Sif Jakobs

Noord ontmoet Zuid in de sieraden van Sif Jakobs

Sif Jakobs werd geboren in IJsland, volgde een opleiding tot goudsmid in Zweden en woont (na jaren rondreizen) sinds het jaar 2000 in Denemarken. Vanuit haar strakke, zwart-witte showroom midden in Kopenhagen kijkt ze zo uit over Kongens Nytorv. Hoe Scandinavisch wil je het hebben?! Toch heeft Sif ook een duidelijke voorliefde voor mediterrane landen zoals Italië. Bijzonder hoe ze dat in haar ontwerpen combineert!

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Geïnspireerd door reizen

Oprichter en designer Sif Jakobs laat zich bij het ontwerpen van haar sieraden duidelijk inspireren door haar eigen reizen, lifestyle en liefde voor design. Dat resulteert in luxe, maar betaalbare collecties die lang niet altijd uit het Hoge Noorden lijken te komen. Sif heeft namelijk een voorliefde voor Italiaanse elegantie en ontwerpt daardoor vaak kleurrijker en minder minimalistisch dan je van Scandinavië gewend bent. Er zijn zelfs hele collecties genoemd naar Italiaanse steden. Hierdoor hebben de sieraden van Sif Jakobs wel een unieke uitstraling, waarin noord en zuid gecombineerd worden.

Vulcanello: liefde voor IJsland

Want Sif is haar liefde voor het Noorden niet kwijtgeraakt. Haar collectie Vulcanello weerspiegelt haar liefde voor IJsland. Ze liet zich inspireren door herinneringen aan haar kindertijd, die ze doorbracht in de IJslandse natuur. Daarbij kun je denken aan ruige rotspartijen en onstuimige geisers.

Toch blijft er ook in deze collectie ruimte voor opvallende vormen en glinsterende zirkonia’s. Ook opvallend is de volledig goud-zwarte collectie met zwarte zirkoniastenen.

Spreken de sieraden van Sif Jakobs je aan? Dan kun je hier kijken waar ze in Nederland verkrijgbaar zijn.

sieraden van Sif Jakobs
Foto: Sif Jakobs met dank aan SO PR

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.