serie Trom

Scandinavische serie Trom: verdwijning op de Faeröereilanden

Hij was al eerder te zien op Canvas, maar vanaf zaterdag 25 maart 2023 (om 20.26 uur) kun je hem bekijken op NPO 3: de serie Trom, die zich afspeelt op de Faeröereilanden. Behalve voor de hoofdrolspelers is ook een belangrijke rol weggelegd voor het spectaculaire landschap van de eilandengroep.

Het verhaal van de serie Trom

In de serie Trom krijgt journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) onverwacht bericht van Sonja á Heygg, een plaatselijk beroemde dierenrechtenactiviste en milieuactiviste. Ze beweert dat ze zijn dochter is en dat haar leven in gevaar is. Martinsson besluit terug te reizen naar zijn geboortestreek op de Faeröereilanden.

Niet lang daarna wordt het stoffelijk overschot van de dierenrechtenactiviste gevonden tijdens een lokale walvisjacht. Martinsson zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Zijn zoektocht naar antwoorden brengt hem al snel in conflict met de lokale politie, met name met rechercheur Karla Mohr (Maria Würgler Rich). Wanneer hij stuit op een web van geheimen binnen de geïsoleerde vissersgemeenschap van de Faeröereilanden, is de vraag hoe ver hij daadwerkelijk wil gaan om de onderste steen boven te krijgen. Wil hij zijn eigen leven hier wel voor op het spel zetten?

serie Trom
Foto met dank aan Media Tornado

De serie Trom is geschreven door Torfinnur Jákupsson, Jógvan Isaksen en Donna Sharpe. De regie is in handen van Kasper Barfoed.

Kijk Trom zelf

Trom bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en is vanaf 25 maart 2023 (20.26 uur) te zien op NPO 3. Volgens mij is het meteen een dubbelaflevering, dus ga er maar eens goed voor zitten.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.