Scandinavische serie Trom: verdwijning op de Faeröereilanden

Scandinavische series uit Denemarken, Zweden zijn er volop. Series uit Noorwegen en Finland wat minder, maar die kennen we ook. Maar vanaf 11 maart 2022 is er een Scandinavische serie te zien op myLum die ergens anders vandaan komt: de Faeröereilanden. En de walvisjacht daar speelt een belangrijke rol in deze serie, die Trom heet. (Op Guidinc kun je makkelijk nakijken of de serie behalve op myLum ook nog ergens anders te streamen is, bijvoorbeeld op Netflix.)

Het verhaal van de serie Trom

In de serie Trom krijgt journalist Hannis Martinsson onverwacht bericht van Sonja, een dierenrechtenactiviste en milieuactiviste. Ze beweert dat ze zijn dochter is en dat haar leven in gevaar is.

Niet lang daarna wordt het lijk van een vermiste dierenrechtenactiviste gevonden tijdens een lokale walvisjacht. Journalist Hannis Martinsson zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Zijn zoektocht naar antwoorden brengt hem al snel in conflict met de lokale politie. Wanneer hij stuit op een web van geheimen binnen de geïsoleerde gemeenschap van de Faeröereilanden, is de vraag hoe ver hij daadwerkelijk wil gaan om de onderste steen boven te krijgen.

serie Trom
Foto met dank aan Media Tornado

De serie is geschreven door Torfinnur Jákupsson, Jógvan Isaksen en Donna Sharpe. De regie is in handen van Kasper Barfoed.

Kijk Trom zelf

De serie Trom bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en is vanaf 11 maart te zien op myLum. Op Guidinc kun je makkelijk nakijken of de serie nog ergens anders te streamen is, bijvoorbeeld op Netflix.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.