Scandinavische serie Trom: verdwijning op de Faeröereilanden

Vanaf zaterdag 1 oktober (20.40 uur) is er weer een nieuwe serie te zien bij Canvas. De serie Trom, die eerder al te zien was op myLum, is afkomstig van de Faeröereilanden. Behalve het spectaculaire landschap van de eilandengroep speelt de walvisjacht er een belangrijke rol in. Ik ben benieuwd waarin deze serie zich onderscheidt van andere Scandinavische series die we al kennen!

Het verhaal van de serie Trom

In de serie Trom krijgt journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) onverwacht bericht van Sonja á Heygg, een plaatselijk beroemde dierenrechtenactiviste en milieuactiviste. Ze beweert dat ze zijn dochter is en dat haar leven in gevaar is. Martinsson besluit terug te reizen naar zijn geboortestreek op de Faeröereilanden.

Niet lang daarna wordt het stoffelijk overschot van de dierenrechtenactiviste gevonden tijdens een lokale walvisjacht. Martinsson zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Zijn zoektocht naar antwoorden brengt hem al snel in conflict met de lokale politie, met name met rechercheur Karla Mohr (Maria Würgler Rich). Wanneer hij stuit op een web van geheimen binnen de geïsoleerde vissersgemeenschap van de Faeröereilanden, is de vraag hoe ver hij daadwerkelijk wil gaan om de onderste steen boven te krijgen. Wil hij zijn eigen leven hier wel voor op het spel zetten?

serie Trom
Foto met dank aan Media Tornado

De serie Trom is geschreven door Torfinnur Jákupsson, Jógvan Isaksen en Donna Sharpe. De regie is in handen van Kasper Barfoed.

Kijk Trom zelf

Trom bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en is te zien op myLum en vanaf 1 oktober 2022 (20.40 uur) dus ook op Canvas. Het is meteen een dubbelaflevering, dus ga er maar eens goed voor zitten.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.