serie Dark Heart

Haat en liefde in de Zweedse serie The Dark Heart (Mörkt Hjärta)

Ben je fan van de Zweedse acteur Gustav Lindh? Dan heb je geluk. want er is weer een nieuwe serie met hem in de hoofdrol. De Zweedse serie The Dark Heart (Mörkt Hjärta) gaat over liefde met een duistere omlijsting. Het is een vijfdelige psychologische thriller gebaseerd op ware feiten. Een spannend drama over liefde, hebzucht en macht. Hij is vanaf zaterdag 4-3-2023 te zien op NPO 3 (om 20.41 uur), maar ook verkrijgbaar op dvd.

Het verhaal van The Dark Heart

The Dark Heart gaat over Sanna Ljungqvist, de 21-jarige en net afgestudeerde dochter van een rijke Zuid-Zweedse grootgrondbezitter, en Marcus, de zoon van een arme boerenfamilie die hun land pacht van Sanna’s vader. De twee families hebben al zo lang ruzie met elkaar dat niemand meer precies lijkt te weten waar die ruzie eigenlijk over gaat. Sanna en Marcus zijn – het lijken Romeo en Julia wel – smoorverliefd. Maar Sanna’s hardvochtige vader Bengt dreigt haar te onterven als ze haar relatie met Marcus niet beëindigt. Dan verdwijnt Bengt opeens spoorloos…

Twee jaar na de verdwijning tast de politie nog steeds in het duister. Onderzoeker Tanja Thorell van de organisatie Missing People Sweden bijt zich vast in de zaak. Ze spreekt af met Marcus – maar riskeert ze daarmee niet haar eigen leven?

serie Dark Heart
Foto met dank aan Lumière

De mensen achter de serie

The Dark Heart is gebaseerd op de bestseller Mörkt Hjärta die misdaadjournalist Joakim Palmkvist schreef over een waargebeurde zaak. Behalve Gustav Lindh als Marcus zie je ook Aliette Opheim (Fortiude, Thicker than Water) als Tanja en Clara Christiansson Drake als Sanne.

Waar is The Dark Heart te zien?

The Dark Heart bestaat uit vijf afleveringen van 45 minuten is vanaf zaterdag 4-3-2023 te zien op NPO 3 (om 20.41 uur). De serie is ook verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

  1. Ha Sandra, prachtige serie. Indrukwekkende muziek ook. Vooral begeleidende muziek in laatste aflevering bij beelden van vinden lichaam. Weet je wie dit heeft gecomponeerd? Heb het via Shazam geprobeerd maar dan krijg ik veel (onjuiste) trance muziek. Dank alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.