Monki in Utrecht

Scandinavisch shoppen en smullen in Utrecht: hier moet je zijn

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik schreef over mijn rondje langs Scandinavische winkels in Amsterdam en Den Haag. Nu had mijn oudste dochter haar eerste college aan de Universiteit Utrecht en dat was een goede reden om mee te reizen naar Utrecht en wat winkels te bezoeken die we hier in Enschede niet hebben. We hadden een heerlijke dag en ik heb ik tijden niet zo enthousiast geshopt. Hieronder vind je de Scandinavische winkels in Utrecht die ik bezoek en ik doe er ook nog wat Scandinavisch lekkers bij…

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Normal

Mijn ochtend begon met verbazing: heel veel winkels in Utrecht gingen op maandag pas om 12 uur open. Dat had ik niet verwacht en ik was niet de enige, want ik hoorde meerdere mensen die rondliepen tussen al die dichte deuren erover praten.

Maar toen liep ik langs Normal en die was wel al open. Nou, daar was ik meteen wel een tijdje zoet. Hier vind je heel veel Scandinavische verzorgingsproducten. Zoveel, dat ik er deze aparte blogpost over Normal over heb geschreven.

Scandinavische verzorgingsproducten bij Normal
De buit van mijn eerste bezoek aan Normal

Scandinavisch lunchen in Utrecht

Voor de lunch keerde ik terug naar een plek waar ik al eerder over schreef: Broodnodig aan de Mariaplaats. Het was heerlijk weer om buiten te zitten op het gezellige pleintje, maar toen onze bestelling kwam, verhuisden we naar binnen vanwege de wespen. Kon ik meteen de mooie muurschildering weer eens bewonderen.

Broodnodig in Utrecht
Prachtige muurschildering bij Broodnodig in Utrecht

Ik bestelde deze keer de Munkfors: notenbrood met geitenkaas en vossenbessenjam. Heerlijk! Ik dronk er een hot hibiscus bij. Mijn dochter had de Marrakesh: polarbrood met veganistische kipsalade en munttzatziki. Dat zag er ook heel goed uit. We besloten hier na haar tweede college nog even terug te komen voor een fika.

Broodnodig in Utrecht
Munkfors en Marrakesh deze keer

Afound

Na onze lunch waren alle winkels in Utrecht wel open. Op naar Afound, een outletstore met veel Scandinavische modemerken. Ik word vaak sacherijnig van kleding shoppen, maar nu liep ik binnen no-time helemaal happy de winkel uit met twee shirts. Ik kocht deze blouze van ICHI…

blouse van ichi bij afound

En dit zijden shirt van COS:

COS shirt bij Afound

Afound heeft trouwens niet alleen restpartijen van Scandinavische merken, maar ook van veel andere kledingmerken. Dat is een mooi stop op weg naar meer duurzame mode, want zo worden deze restpartijen niet weggegooid. Er is ook een webshop – die ga ik in de gaten houden (hoewel ik kleding nog altijd liever eerst pas voordat ik koop).

Andere Scandinavische winkels in Hoog Catherijne

Er zitten nog veel meer Scandinavische winkelketens op Hoog Catherijne. Deze kwam ik tegen:

  • LEGO Store – zou mijn zoon geweldig vinden (en mijn man ook).
  • Vero Moda en Jack & Jones (allebei Deens) – niet bezocht, maar zitten ook in Enschede dus dat kan altijd nog 🙂
  • H&M – een etalage van de H&M in Hoog Catherijne was ingericht met H&M Home en ik was zeker van plan om daar een kijkje te nemen. Dat is er niet meer van gekomen en zal een volgende keer moeten.
  • Monki – onderdeel van de H&M Group. Hier slaagde ik zelf niet, maar mijn dochter wel.
Monki in Utrecht
De winkels van Monki zijn kleurrijk en vrolijk ingericht

Andere Scandinavische winkels in Utrecht

Maar het was mooi weer en we wilden ook nog wel een beetje buiten zijn. Dus liepen we Hoog Catherijne uit en in het zonnetje naar de Oudegracht, waar nog meer Scandinavische winkels te vinden zijn. We struinden door de Søstrene Grene en en de Flying Tiger (allebei uit Denemarken).

Sostrene Grene in Utrecht
Altijd gezellig om even bij de Zussen Grene langs te gaan

Bij & Other Stories bekeken we vooral de verzorgingsproducten en we liepen ook nog even kort binnen bij COS (waarvan ik dus net een shirt had gekocht bij Afound).

verzorgingsproducten van And Other Stories
Nieuwe verzorgingsproducten bij & Other Stories

Scandinavisch design in Utrecht

We begonnen onze benen inmiddels aardig te voelen en het was alweer bijna tijd voor het tweede college van mijn dochter. Aan het Oudkerkhof, waar meerdere winkels Scandinavisch design verkopen, hielden we het daarom bij etalages kijken. We vergaapten ons aan het moois van Ittala bij Leeuwin’s Serviezenhuis, gluurden binnen bij Bolia, droomden van slapen op een Hästens en zagen in het voorbijgaan nog dat Image Wear kleding verkoopt van Tiger of Sweden. Aan de Domstraat kwamen we bij Wonders nog een enorme aap van Kay Bojesen tegen.

Tijd om op te splitsen. Mijn dochter ging weer naar college en ik bracht bijna al die tijd door bij H&M aan de Oudegracht. Ik kocht uiteindelijk alleen nog een witte blouse met zwarte streepjes. Ik zag nog veel meer mooie dingen, maar ik had niet zo’n zin meer om steeds dat warme pashokje in te gaan. In mijn hoofd begon ik al plannen te maken voor een volgende winkelsessie in Utrecht.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Afsluiten met een fika

Allebei moe maar voldaan ontmoetten we elkaar weer bij Broodnodig. Deze keer koos ik voor een smulpaj (rabarbertaart met vanillesaus) en we namen nog wat chokladbollar mee voor thuis, zodat iedereen mee kon proeven van het lekkers van Broodnodig. Daar had ik thuis nog een foto van willen maken – maar toen waren ze al op 🙂

Broodnodig in Utrecht
Altijd tijd voor een fika

Voor de volgende keer

Het was een heerlijk dagje Utrecht en de tijd vloog voorbij. Ik denk echt dat ik nog maar eens een dagje mee moet reizen naar Utrecht. Voor een nieuw rondje Normal en een bezoek aan Vero Moda, maar ook voor meer design, bijvoorbeeld bij Keck en Lisa Wonen.

Ken jij nog Scandinavische winkels in Utrecht die ik de volgende keer niet mag missen?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.