amator winkel scandinavisch

Wat zijn er veel Scandinavische winkels in Amsterdam!

Op een stralende ochtend door Amsterdam lopen is altijd al leuk, maar deze keer had ik een missie: ik ging op zoek naar Scandinavische winkels in Amsterdam. Dat bleken er nogal wat te zijn! Om je Scandinavische ochtend in Amsterdam helemaal compleet te maken, kun je hem ook nog eens beginnen met een Fins kopje koffie en afsluiten met een Scandinavische lunch. Ik geef je alle adresjes! (Hoewel, alle… Als je nog een aanvulling voor me hebt, hoor ik het graag.)

Tip: bij deze Scandinavische webwinkels kun je vanuit je luie stoel winkelen

Søstrene grene (Nieuwendijk 219)

De Deense winkel Søstrene Grene zie je op steeds meer plekken – we hebben er nu zelfs eentje hier in Enschede.  Natuurlijk heeft Amsterdam ook een Søstrene Grene waar je terecht kunt voor leuke en betaalbare hebbedingen op het gebied van hobby, interieur en gewoon handig. Zie hier maar eens met lege handen de winkel te verlaten…

sostrene grene winkel deens

Fjällräven Flagshipstore (Rozengracht 219)

Over deze winkel van het Zweedse outdoormerk schreef ik eerder deze blogpost.

fjallraven kanken

Selma’s Nordic Bakery Café

Als je je rondje Amsterdam nog wat groter wilt maken, kun je van hier naar Selma’s Nordic Bakery & Café aan de Jan van Galenstraat 70h. Ik ben er nog niet geweest, maar je schijnt er heel veel typisch Zweedse dingen te kunnen eten en drinken.

Hope (Hartenstraat 26)

Als je van mode houdt, gaat het in de Negen Straatjes pas echt los met de Scandinavische winkels. Begin bijvoorbeeld bij de Zweedse winkel HOPE.

scandinavische winkels amsterdam

COS (o.a. Hartenstraat 23)

Ook in de Hartenstraat: COS. Komt net als H&M uit Zweden en staat voor modern en functioneel design.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Amatør (Runstraat)

Vlakbij trok dit bord mijn aandacht: Amatør. Opgericht door Eline Starink, die opgroeide in het Noorse Asker en later naar Amsterdam verhuisde.

scandinavische winkels amsterdam amator

Rum (Huidenstraat 11)

Ook RUM verkoopt kwaliteitsmode van grotendeels Scandinavische merken.

scandinavische winkels amsterdam rum

Rika by Ulrika Lundgren

Rika Boutique by Ulrika Lundgren is hier ook niet ver vandaan. Ulrika is inmiddels verhuisd van Zweden naar Amsterdam.

HAY Flagshipstore (Spuistraat 281)

Ik ben niet zo’n modemens, dus ik was blij toen ik HAY vond. HAY is een Deens designmerk voor meubels, accessoires en verlichting. Behalve online shoppen bij HAY kun je ook terecht in de fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam. Je kunt bij HAY aan de Spuistraat zelfs een kopje koffie drinken. Tijd voor een pauze?

scandinavische winkels amsterdam hay

H&M (o.a. aan het Leidseplein)

Deze Zweedse winkelketen heeft geen toelichting nodig lijkt me, maar ik wilde hem ook niet weglaten. Heel veel winkels in Amsterdam.

scandinavische winkels amsterdam

Flying Tiger (Rembrandtplein 2)

De Deense winkelketen Flying Tiger verkoopt op steeds meer plekken in Nederland allerlei leuke en betaalbare hebbedingetjes. De gekste dingen kom je er tegen – en bij de kassa word je nog verleid door wat Deense snoepjes.

Bolia (Utrechtsestraat 78-80 en Raadhuisstraat 55)

Met Bolia zijn we terug bij de meubels en woonaccessoires. In het voorjaar van 2017 wordt een tweede vestiging in Amsterdam geopend. Deze winkel heb ik tijdens mijn wandeling gemist en zal ik de volgende keer dat ik in Amsterdam ben eens opzoeken.

Scandinavian Embassy (Sarphatipark 39)

Uitgeshopt? Sluit je wandeling langs deze Scandinavische winkels in Amsterdam dan af met het lekkers van Scandinavian Embassy. Foto’s vind je in mijn blogpost over Scandinavian Embassy. Toen ik er was, zag ik ook een aankondiging van een pop-up store van SE: wardrobe, dus misschien kun je hier zelfs nog wel even verder shoppen.

Hier vind je de Scandinavische winkels in Amsterdam

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

6 reacties

 1. Hoi Sandra,
  Wat een leuk, lang stuk om te lezen en wat is er veel te koop uit het mooie Noorden!
  Ik vind je foto’s altijd zo mooi, ook bij dit lange artikel! Dat mag ook weleens opgemerkt worden.
  Ik kom bijna nooit in Amsterdam, heb er gestudeerd en ben er daarna zelden nog geweest voor de
  winkels. Maar “Nordic New” vind ik wel om van te watertanden.
  Ben ook niet zo’n modemens en sommige Scand. kleding van ontwerpers, vind ik vaak zo somber en zo saai, daarom val ik op kleurige vesten en truien uit het hoge Noorden maar met deze winkels en ook online is wel wat kleur te krijgen.
  Reuze handig die kaart en de links, dank je wel! Lykke til, Maria

 2. Hoi Sandra, wat een leuk stuk!

  Dank je wel!

  Ik heb nog een paar aanvullingen : &Other Stories op de Heiligeweg, Selma’s Nordic Bakery Café op de Jan van Galenstraat en Objet op de Jan Pieter Heijestraat.

  Groetjes, Thessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.