De leukste (Nederlandstalige) Scandinavische webwinkels: ken jij ze al?

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Als je gek bent op Scandinavië, kun je je Scandinavische spulletjes natuurlijk kopen tijdens je vakantie in Zweden, Noorwegen of Denemarken. Superleuk! Maar helaas kunnen we niet altijd op vakantie zijn. Daarom is het zo fijn dat er zoveel leuke (Nederlandstalige) Scandinavische webshops zijn – vaak opgericht door iemand die net zo gek is op Scandinavië als jij. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met (volgens mij) de leukste Scandinavische webshops. Heb ik er één gemist? Laat het me even weten!

Oh en als je van Scandinavisch design houdt, vind je in dit overzicht ook heel wat Instagram-accounts die je vast wel wilt volgen (als je dat nog niet doet).

Blikfang

Blikfang is een online warenhuis voor Scandinavisch design dat ik al jaren met veel plezier volg. En het leuke is: Ingrid heeft nu ook een fysieke winkel in Deventer. Daar ga ik gauw een keer een kijkje nemen.

Bekijk en volg Blikfang op Instagram

Bryggen

Bryggen is helemaal gespecialiseerd in Noors handwerk en design – zowel ambachtelijk handwerk als klassiek industrieel design. Jeanine Dekker laat hiermee graag zien hoe de wereld van vroeger doorwerkt in de wereld van nu.

Deense Dingen

Deense Dingen is de webshop van Wil Pul met Scandinavische woonaccessoires uit Scandinavië, zoals plaids & kussens, placemats & servies, kapstokken & opbergboxen en bijzettafels & poefs.

Bekijk en volg Deense Dingen op Instagram

Deense Winkel

Stephanie en Erik van Woudenberg begonnen ooit met de zeep van Sæbeværkstedet, maar ook de Hoptimist is een belangrijk boegbeeld van de Deense Winkel.

De Noorse Boekwinkel

Handig als je je Noorse woordenschat wilt uitbreiden door Noorse boeken te lezen – maar ze hebben ook (kerst)kaarten, kalenders en dvd’s met ‘adventsseries’ zoals Kerst met Linus. Hier vind je De Noorse Boekwinkel.

Ekoshop Tillvaro

Ekoshop Tillvaro is een duurzame webshop. ‘Groen – Hip – Zweeds’ staat onder het logo en je vindt er zowel nieuwe als tweedehandse producten. Denk bijvoorbeeld aan kleding, speelgoed, woonaccessoires, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en meer. Zelf ben ik helemaal gek op de prints van het Finse kinderkledingmerk Paapii Design. Eigenares Anja Oude Tijdhof heeft ook een leuke Facebook-groep: Fika Zweden.

Bekijk en volg Ecoshop Tillvaro op Instagram

Fonq

Niet specifiek een Scandinavische webwinkel, maar wel een online woonwinkel waar je een mooie collectie Scandinavische woonaccessoires kunt vonden. Kijk hier maar eens.

Gammal & Ny

Gammal & Ny (Oud & Nieuw) is een webwinkel waar je gebruikte Zweedse meubelen en nieuwe Zweedse producten kunt kopen. Je vindt er nostalgische en authentieke keukenbanken, kinderbedden, schommelstoelen en nog veel meer.

Hej Living

‘Basics… And nothing more. Because basically, we don’t need much.’ Met deze uitspraak op haar website heeft Mirjam Klop wel meteen het summum van Scandinavisch minimalisme te pakken. De rust en ruimte waarvoor veel van ons naar Scandinavië op vakantie gaan, kun je via haar webshop ook in huis halen.

Bekijk en volg Hej Living op Instagram

Hygge Interieurs

Met Hygge Interieurs helpt interieuradviseur José van Schie je de Scandinavische warmte en gezelligheid bij je binnen te brengen. Met haar gevoel voor hygge maak je je interieur warm en gezellig, zodat je thuis kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kunt genieten van de goede dingen in het leven. Behalve de webshop is er ook een fysieke winkel in Lochem.

IKEA

Hoe leuk het ook is om door de IKEA te lopen, het is toch wel handig dat IKEA nu ook een webshop heeft.

Loppisfynd

Loppisfynd betekent ‘tweedehands vondst‘ en daar gaat Alice 7-8 keer per jaar naar op zoek in kringloopwinkels en op rommelmarkten in Zweden. Daarna kun jij die vondsten gewoon in Nederland op de kop tikken.

Bekijk en volg Loppisfynd op Instagram

Moois uit Zweden

Over Moois uit Zweden van Harry, Yvonne, Wout en Sascha schreef ik al eerder – kijk hier maar eens. Ik ben onder andere gek op het servies dat je hier kunt kopen en ze hebben ook Zweedse spullen voor in de tuin.

Bekijk en volg Moois uit Zweden op Instagram

Moosecamp

Moosecamp is een winkel voor buitengewoon kamperen. Dit is hét adres als je een tent van Tentipi wilt aanschaffen in Nederland. Maar je vindt er ook alles om lekker buiten te koken én mooie wollen kleding.

Bekijk en volg Moosecamp op Instagram

Moose färg

Een beetje een buitenbeentje, maar ik wilde ze niet weglaten: op de website van Moose färg vind je de beroemde Zweedse houtverf. Je kunt er lezen over de oorsprong van deze verf en een kleurkaart aanvragen. De verf is voor binnen en buiten.

Bekijk en volg Moose färg op Instagram

Norden Design

Bij Norden Design vind je vintage Scandinavisch design van porseleinfabrieken uit Finland, Zweden en Noorwegen, met bijvoorbeeld bekende Scandinavische ontwerpers uit de jaren vijftig tot tachtig. Handig als je je dierbare servies weer compleet wilt maken. Daarnaast zijn er ook keukencadeaus te krijgen die wel nieuw zijn.

Vind en volg Norden Design op Instagram

Nordic Blends

‘Style your home like a Scandinavian’ prijkt er op de website van Nordic Blends. Nordic Blends was een van de eerste Scandinavische webshops van Nederland en werd in 2010 opgericht door Collette Peek. Sinds 2019 is de winkel in handen van de uit Denemarken afkomstige Inge Haahr Jensen, die je misschien wel kent van byJensen.nl (ook een webshop voor Scandinavisch design).

Bekijk en volg Nordic Blends op Instagram

Nordic Living

Nordic Living brengt Scandinavië bij jou thuis. Annelies Ribbink heeft een ‘passion for Scandinavia’ (zo staat in het klein bij de naam van haar webshop) en houdt vooral van strak, minimalistisch en praktisch. Je huis is er immers om in te leven, toch?

Bekijk en volg Nordic Living op Instagram

Nordic Nest

Nordic Nest heeft een enorm aanbod aan Scandinavisch design. Het kan zijn dat je deze winkel nog kent als Scandinavian Design Center, want zo heette hij tot nog niet zo lang geleden. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je korting bij je eerste bestelling.

Nordic New

De meubels, lampen en woonaccessoires van Nordic New zijn niet alleen in de webshop te zien, maar ook in de showroom in Bleiswijk.

Bekijk en volg Nordic New op Instagram

North Sea Design

North Sea Design is in 2018 met alle meubels verhuisd van Rotterdam naar Vorden (in de Achterhoek). Maar je vindt de meubelen, lampen en woonaccessoires (nieuw en vintage) ook online.

Bekijk en volg North Sea Design op Instagram

På dansk

Ik kwam På dansk tegen toen ik op zoek was naar de Deense kandelaars van Sebastian Design waarop wij in Denemarken verliefd waren geworden. På dansk brengt de Deense sfeer in huis met bijvoorbeeld kerstversiering en snoepjes – en kandelaars dus.

Bekijk en volg På dansk op Instagram

Purepaint

Nog meer Zweedse verf vind je op de website van Pure Paint, waarop ik toevallig stuitte toen ik op zoek was naar Rosa Rugosa.

ScandicShop

In de webshop van ScandicShop vind je outdoor-producten uit Scandinavië, zoals houtklovers, jachtmessen, bijlen, stoves en de enige echte bålpanne. Ze verkopen ook spullen van Wildo.

ShopFinland

De naam is duidelijk: ShopFinland verkoopt huishoudelijke en vrijetijdsproducten vanuit Finland. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken met de Moomins erop, of het Finse werpspel Mölkky.

Søstrene Grene

Goed nieuws: Søstrene Grene heeft nu ook een webshop!

Studio Kvinna

Studio Kvinna is de webwinkel van Femke Hesselink. Ze maakt niet alleen Scandinavische tekeningen, maar kreeg tijdens een vakantie in Zweden wel stevig het Zweden-virus te pakken. Vandaar ook de naam van haar webshop: het Zweedse equivalent van haar Friese naam Femke. En vandaar haar inspiratie voor de volgende ontwerpen:

The Swedish Giftshop

Katrien ken je vast wel. Ze blogt over haar leven in Zweden op Touch of Sweden en heeft ook een webwinkel: The Swedish Giftshop.

Uit ‘t Noorden

Uit ‘t Noorden is de webshop met Scandinavische woonproducten van Ingrid Deenen – een bekend gezicht op Scandinavische beurzen. Ook over haar schreef ik al eerder – dat vind je hier.

Zweedse klokken

Hans en Cordula Bonsel werden verliefd op Zweden. Ze wilden er niet alleen elke zomer naartoe, maar het liefst ook een stukje Zweden in huis halen. Uiteindelijk ging er een Moraklok mee en dat was het begin van hun winkel Zweedse Klokken.

Tips voor Scandinavische webwinkels? Laat het weten!

Zo, dat was een heel werk om al die webshops op een rijtje te zetten. Maar ik weet zeker dat er nog meer zijn. Ik zal dit overzicht dan ook regelmatig bijwerken en hoor het graag van je als je een tip voor me hebt.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

4 thoughts on “De leukste (Nederlandstalige) Scandinavische webwinkels: ken jij ze al?

  1. Mary says:

    Leuk om al die adressen bij de hand te hebben!

  2. Wil says:

    Super leuk Sandra! Bedankt Wil van DeenseDingen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *