cinekid festival logo

Scandinavische kinderfilms op Cinekid 2022

Van 15-30 oktober 2022 vindt filmfestival Cinekid weer plaats. De kinderfilms van het filmfestival zijn te zien op meer dan 30 locaties. En ook dit jaar staan er weer Scandinavische kinderfilms op het programma van Cinekid. Je vindt ze hieronder.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Robotbroer (Denemarken)

In de toekomst krijgt de elfjarige Alberte voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe, levensechte robotbroer. Maar kun je wel echt vrienden worden met een robot? Dat is de grote vraag in deze grappige sciencefictionfilm die je laat nadenken over mensen en technologie, eenzaamheid en onzekerheid, jaloezie en vriendschap.

Super Furball redt de toekomst! (Finland)

In deze avontuurlijke jeugdfilm verandert een stoer meisje af en toe in een cavia met superkrachten om dieren in nood te redden. Want hoe zou de toekomst eruitzien als er geen bijen meer zijn? Wat kan deze heldin doen om dat te voorkomen?

Nelly Rapp – Monsteragent (Zweden)

De elfjarige Nelly is anders dan anderen. Als de meeste kinderen iets eng of griezelig vinden, wordt Nelly juist nieuwsgierig. Dan ontdekt ze tijdens een logeerpartij bij haar oom een vampier in de kelder. Wat blijkt: haar oom is lid van een geheim genootschap van monsteragenten, die van monsters gewone mensen willen maken. Maar zonder monsters wordt de wereld heel saai, ontdekt Nelly.

Kleine Allan, de menselijke antenne (Denemarken)

In deze animatiefilm vol grappige figuren vindt de kleine Allan het maar stom dat zijn ouders gaan scheiden. Maar hij weet niet hoe hij dat moet zeggen. Dan komt er hulp uit heel onverwachte hoek: een buitenaards meisje in een klein ruimteschip kan zijn gedachten lezen. Maar het meisje heeft Allan ook nodig om haar te redden uit handen van een gemene schurk.

Mini-Zlatan en oom Bestie (Zweden)

Ella’s oom Tommy is haar allerbeste vriend. Alleen voetballen doet ze liever zonder hem. Als tijdens een gezellige logeerpartij opeens Tommy’s nieuwe liefde Steve op de stoep staat, probeert Ella die samen met klasgenoot Otto buitenspel te zetten.

Comedy Queen (Zweden)

De dertienjarige Sasha is na de dood van haar moeder kwaad op haar verdriet. Ze vindt het ook vreselijk dat haar vader zo moet huilen. Daarom bedenkt ze een plan om de tranen tegen te houden: ze knipt haar haar af en wordt stand up comedian, zodat ze haar vader weer kan laten lachen.

Scandinavische korte films

Verder zitten er Scandinavische korte films bij deze vertoningen van meerdere korte films met de thema’s:

Hier vind je het volledige programma van Cinekid 2022.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.