Scandinavisch snoep

Scandinavisch snoep bestellen: heb jij favoriete Scandinavische snoepjes?

Eigenlijk ben ik geen enorme fan van snoepjes. Ik heb meer een zwak voor chocola en toetjes 🙂 Maar als ik ergens Scandinavisch snoep tegenkom, wil ik het toch wel graag proberen. De verleiding was dan ook heel groot toen ik laatst een Nederlandstalige webshop tegenkwam die Scandinavische snoepjes verkoopt. En oh ja, er zat ook nog chocola tussen! Met de vakantie voor de deur bestelde ik dus wat Zweedse snoepjes (bedoeld voor de kinderen) en wat Finse chocola voor onderweg tijdens het wandelen. Wat hebben we ervan genoten!

Chocola uit Finland: Karl Fazer

Karl Fazer kende ik al van mijn stedentrip Helsinki. En omdat een stukje chocola er altijd wel in gaat tijdens het wandelen, bestelde ik voor onze vakantie in Drenthe deze chocola van Fazer:

 • een tablet melkchocola met knapperige stukjes ‘Tyrkisk Peber’
 • een reep pure chocola met munt (Fazermint)
 • een reep chocola met karamel (Dumlesnacks)
Finse chocolade van Fazer

Het was niet bepaald een verrassing dat deze chocola ons uitstekend smaakte. Karl Fazer weet wel wat lekker is en onze fijne herinneringen aan Finland deden daar nog een schepje bovenop.

Daarnaast kocht ik van Fazer nog een zakje met koekjes die eruitzien als Oreo’s, maar dan ook met dropsmaak (Domino Mini Tyrkisk Peber). Deze hebben we nog niet aangebroken. Daarnaast verkoopt deze snoepwinkel nog meer van het Finse merk Fazer, zoals een Salmiakki Mix van lolly’s en verschillende varianten Tyrkisk Peber.

Zweeds snoep van Bubs

Het meeste Scandinavische snoep in deze online snoepwinkel is van het Zweedse merk Bubs. Zo vind je er de volgende Zweedse snoepjes (ze lijken een voorliefde voor doodskoppen te hebben):

 • Grote zure doodskoppen
 • Zure schuimdoodskoppen
 • Coole coladoodskoppen
 • Frambozen-schuimdoodskoppen
 • Dropdoodskoppen
 • Zoute doodskoppen
 • Dop-framboosdoodskoppen
 • Rode chili
 • Fruitoctopussen

Omdat ik niet kon kiezen, kocht ik de Zweedse snoepmix van Bubs: een puntzak met een kilo aan ‘godis’ van Bubs. Die is voorlopig nog niet op!

Scandinavisch snoep

Zweedse snoepjes van Grahns

Alsof dat nog niet genoeg was, bestelde ik ook nog een zakje Hallon & Lakritsbamsing van het Zweedse snoepmerk Grahns. De ‘Hot Shot Bottle‘ van dit merk heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Zweedse snoepjes van TotteGott

Van het Zweedse snoepmerk TotteGott bestelde ik een zakje Punschbotton, die me een beetje deden denken aan de rumkogels die mijn moeder vroeger wel eens had (met hagelslag aan de buitenkant). Een beetje een Zweedse chocoladebol, maar dan wel heel mini. Van dit merk zie ik ook nog Hallonfirurer (frambozensnoepjes) staan.

Zweeds snoep

Deense drop van Timex

Voor een beetje Denemarken in de mix bestelde ik nog een zakje Turkisch Pfeffer – Original Dänische Salmiakbonbons. Ook deze hebben we nog niet aangebroken.

De bekende Deense ‘bolcher’ zag ik er trouwens (nog) niet bij staan. En ook niet de bolletjes drop met chocola. Wie weet komt dat nog.

En… Hoe smaakt het Scandinavische snoep?

Het zal je niet verbazen dat we voorlopig nog wel even vooruit kunnen met al dat snoep. Hoewel… Normaal gesproken kan ik het snoep dat in huis is makkelijk laten staan. Eigenlijk zijn het alleen de kinderen die ervan eten. Maar dit snoep moest ik natuurlijk wel even proeven. En ik moet zeggen dat het me veel beter smaakte dan wat ik had verwacht op basis van het Nederlandse snoep dat we wel eens in huis hebben. Vooral het Zweedse snoep van Bubs is groter, zachter en smaakvoller dan ik had verwacht. Lekker zurig, of een intense dropsmaak… Mmmmmm! Het zou dus wel eens kunnen dat dit Scandinavische snoep er hier thuis iets sneller doorheen gaat dan het Nederlandse snoep dat we anders in huis hebben.

Ik vond het in ieder geval heel leuk om deze online snoepwinkel te ontdekken. Ongetwijfeld zal het aanbod in de loop der tijd veranderen en/of worden uitgebreid. Ik ga er dus zeker nog af en toe een kijkje nemen. Je vindt het Scandinavische snoep onder Buitenlands en dan Scandinavisch.

Heb jij een favoriet Scandinavisch snoepmerk?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.