Samuel Bjørk is terug met een nieuwe thriller: Sneeuwwit

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het eerst een boek van de Noorse schrijver Samuel Bjørk las: Ik reis alleen. Ik was meteen in de ban van de twee hoofdpersonen en las om die reden ook het vervolg: De Doodsvogel. Daarvan werd ik alleen nog maar nieuwsgieriger naar Holger Munch en Mia Krüger. Dit najaar kunnen we ze echt beter leren kennen, want op 16 november 2021 komt er een prequel uit: Sneeuwwit (Hvit som snø). Hierin zou wel eens alles kunnen staan waarnaar ik sinds de eerste pagina’s van Ik reis alleen zo nieuwsgierig ben…

De boeken van Samuel Bjørk

Van de boeken van Samuel Bjørk zijn in Nederland en Vlaanderen al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. De Munch & Krüger-bestsellerserie bestaat uit de volgende boeken:

  • Ik reis alleen
  • De doodsvogel
  • De jongen in de sneeuw
  • Sneeuwwit (prequel)

Het verhaal van Sneeuwwit

In Sneeuwwit vraagt Holger Munch de jonge Mia Krüger om voor hem te komen werken om een wel heel mysterieuze moordzaak op te lossen. In een buitenwijk van Oslo zijn namelijk twee elfjarige jongens vermoord en naast de twee lichamen is een dode, rode vos gevonden. De zaak lijkt op een andere onopgeloste zaak uit Zweden.

Holger Munch is hoofd van een nieuwe onderzoekseenheid en heeft een team van de beste rechercheurs tot zijn beschikking. Dan wordt hij wordt gebeld door de politieacademie. Ze hebben een buitengewoon getalenteerde studente, die op hun tests de hoogste scores haalde: Mia Krüger. Munch laat de jonge Mia Krüger foto’s zien van beide plaatsen-delict. Binnen enkele minuten ziet ze dingen waaraan zijn team niet eens heeft gedacht. Het is het begin van hun bijzondere samenwerking én van een van de meest bloedstollende jachten op een seriemoordenaar ooit.

Samuel Bjork Sneeuwwit
Foto met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Over Samuel Bjørk

Samuel Bjørk is het pseudoniem van Frode Sander Øien, een schrijver, scenarist en muzikant. Samuel Bjørks boek Ik reis alleen werd direct na verschijnen een indrukwekkend internationaal succes. De serie met Holger Munch en Mia Krüger in de hoofdrol wordt in meer dan 20 landen vertaald. Een Zweedse en een Amerikaanse tv-serie zijn ook al in de maak.

Lees Sneeuwwit zelf

Sneeuwwit van Samuel Bjørk (ISBN 978 90 245 9709 3) verschijnt op 16 november 2021 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff in een vertaling van Renée Vink. Het boek heeft 384 bladzijden en zal verkrijgbaar zijn als paperback en e-book.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *