Jotex Nordic Fresh Air

Room by Room: van Scandinavisch minimalisme tot Japanse sfeer

Nog niet zo lang geleden hoorde ik voor het eerst van de Zweedse online woonwinkel Jotex. Dit najaar brengt Jotex onder de noemer ‘Room by Room’ drie van de grootste woontrends voor de herfst van 2021 onder de aandacht. De Zweedse woonwinkel laat zien met welke meubels en accessoires je deze trends kunt realiseren in je eigen woonkamer, slaapkamer en/of eethoek. Hieronder lees je wat die trends zijn en krijg je alvast een voorproefje.

Woontrends voor najaar 2021

Toen we de afgelopen tijd zoveel thuis zaten, hebben we meer dan ooit gemerkt hoe belangrijk het hebben van een fijne woning is voor je welzijn. En waar je in de zomer nog je terras, tuin of balkon kunt opzoeken (of een park als je zelf geen gelegenheid hebt om buiten te zitten), zullen we de komende tijd weer steeds meer binnen zijn. Tijd om je woon-, eet- en slaapkamer een opfrisbeurt te geven!

Jotex heeft hiervoor drie collecties ontwikkeld, die inspelen op de belangrijkste woontrends voor het najaar van 2021:

  • Japandi
  • Nordic Fresh Air
  • Pale Pink

Elke collectie bestaat uit:

  • eenvoudig textiel, zoals gordijnen en kussens
  • extravagante decoratieve accessoires, zoals transparante glazen vazen
  • strakke, moderne meubels

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Trend 1: Japandi

Japandi is een combinatie van klassiek Scandinavisch design en Japanse cultuur. Deze collectie wordt gekenmerkt door gedempte kleuren, natuurlijke materialen en meubels van donker hout.

Jotex Japandi
Foto: Jotex/Patrik Roos via UPR

Trend 2: Nordic Fresh Air

Nordic Fresh Air is een minimalistische trend met Scandinavische invloeden. De nadruk ligt op licht hout, textiel in koele tinten en eenvoudige details. De mix die je maakt, is bepalend voor de uitstraling van de ruimte.

Jotex Nordic Fresh Air
Foto: Jotex/Patrik Roos via UPR

Trend 3: Pale Pink

Pale Pink doet dankzij de heldere lijnen denken aan de industriële stijl. Opvallende contrasten tussen zachte pasteltinten en harde materialen zoals chroom en metaal vormen de basis.

Jotex Pale Pink
Foto: Jotex/Patrik Roos via UPR

Vanaf september kun je je op de website van Jotex vier weken lang laten inspireren door creatieve ideeën voor de inrichting van je woon-, slaap- en eetkamer. Zo haal je de nieuwste herfsttrends in huis en ben je helemaal klaar voor de donkere maanden van het jaar.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.