Op de leeslijst: Rookgordijn van Horst & Enger

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De Noorse schrijver Jørn Lier Horst kende ik natuurlijk wel al van Wisting. Ik las van hem De Katharinacode, De kluizenaar en Jachthonden en keek natuurlijk ook de serie over Wisting. Van Thomas Enger las ik dit jaar het boek Familiewapen. Maar ik heb nog nooit een boek van hen als schrijversduo gelezen. Eerst was er Nulpunt, en in januari komt Rookgordijn uit. Ik ben benieuwd!

Het verhaal van Rookgordijn

Nu van de thriller Nulpunt al zo’n 10.000 exemplaren zijn verkocht, komt de opvolger er dus aan. Rookgordijn belooft weer een onweerstaanbare combinatie te worden van het klassieke vakmanschap van Jørn Lier Horst en het rauwe thrillerwerk van Thomas Enger.

Het verhaal begint wanneer Oslo op oudejaarsavond wordt opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag. Onder de gewonden bevindt zich iemand die Alexander Blix goed kent. Het is Ruth-Kristine Smeplass, de moeder van de 2-jarige Patricia die tien jaar geleden werd ontvoerd. Blix was toen betrokken bij het onderzoek, maar er is nooit een spoor van het meisje gevonden.

rookgordijn van horst en enger

Als de vermissing opnieuw in het nieuws komt, raakt verslaggever Emma Ramm geïntrigeerd door de nooit opgeloste zaak. Blix en Ramm bundelen opnieuw hun krachten in een poging het rookgordijn rond Patricia’s verdwijning te laten optrekken.

Over Horst en Enger

In Blix en Ram kunnen Horst & Enger ieder mooi hun eigen achtergrond kwijt. Jørn Lier Horst (1970) was vroeger hoofd van de recherche en is als schrijver vooral een meesterlijke observator van menselijke interactie. Thomas Enger (1973) is oud-journalist. Zijn Henning Juul-thrillers worden gekenmerkt door zijn rauwe stijl en maatschappelijke thematiek.

Horst en Enger
Horst & Enger – Foto: Jarli Jordan via AW Bruna

Lees Rookgordijn zelf

Rookgordijn verschijnt op 7 januari 2021 bij AW Bruna Uitgevers. Je kunt nu al een exemplaar reserveren. Het boek heeft 320 bladzijden en is vertaald door Kim Snoeijing.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *