rollesmolle hengelo inrichting

‘Fika läckers’ bij broodjes- en koffiebar RølleSmølle in Hengelo

In de herfstvakantie kwam ik er eindelijk toe om een bezoekje te brengen aan de nieuwe koffie- en broodjeszaak Røllesmølle in Hengelo. Ik was ze al op Facebook tegengekomen en de naam en de aanduiding ‘Fika läckers’ op de kaart maakten me natuurlijk meteen nieuwsgierig. Wat zou er nou precies voor fika läckers te krijgen zijn? Het stond niet op het menu dat ik via de website kon inkijken. Er was maar één manier om erachter te komen: op naar Røllesmølle!

Rollesmolle in Hengelo

De gezichten van Røllesmølle

Toen ik binnen stapte, raakte ik al snel aan de praat met Lihilde. Samen met Raoul (die een tijd in Noorwegen heeft gewoond en gewerkt) is ze Røllesmølle begonnen. Van hen tweeën staat Lihilde het meest in de zaak, samen met Ragonda, Tatum en Smilla.

De verkoop van broodjes en delicatessen is zeker niet nieuw voor Lihilde. Daarmee deed ze in de Randstad al uitgebreid ervaring op. Ze weet dus heel goed wat er allemaal bij komt kijken. Ook luistert ze goed naar haar klanten. Is er veel vraag naar een broodje dat nog niet op de kaart staat? Dan zorgt ze dat het erop komt.

Dus wie weet komen er – als er maar genoeg mensen naar vragen – ook nog wel wat meer echt Scandinavische dingen op de kaart. Zou het niet heerlijk zijn om hier in december saffraanbroodjes te kunnen halen, en in het voorjaar semlor? En wat denk je van Noorse wafels met jam en room? Die kun je het hele jaar door wel eten! En waar vind je die die nou hier in Twente?

Misschien komt het er ooit van. Tot die tijd vormen de lekkere broodjes en de leuke sfeer al genoeg reden om binnen te stappen bij Røllesmølle.

Rollesmolle in Hengelo

Broodjes smullen

De naam Røllesmølle komt van het Zweedse woord voor broodje (rulle) en het Nederlandse woord smullen. Vandaar waarschijnlijk dat het adres van de website niet rollesmolle.nl is (wat ik in eerste instantie dacht), maar rullesmulle.nl. Even opletten dus 🙂

Broodjes vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het aanbod. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan waar de ingrediënten vandaan komen: zoveel mogelijk lokaal ingekocht bijvoorbeeld. Samenwerken met de andere ondernemers in de buurt past helemaal bij het idee van noaberschap natuurlijk. Op die manier kan Røllesmølle het aanbod ook supervers en puur (zonder onnodige kunstmatige toevoegingen) houden. Daarnaast heeft duurzaamheid (denk aan gerecycled en/of recyclebaar verpakkingsmateriaal) de aandacht.

Naast de broodjes is er dus ook ‘fika läckers’ (zoals een kaneelbroodje, muffin of pecanbroodje (onder de naam Deense strik).

Rollesmolle in Hengelo
Ik koos deze keer voor muntthee en een kaneelbroodje.

Meenemen of even zitten

RølleSmølle is een ideale plek om even een broodje te halen. Maar er is ook een gezellig zithoekje, een bar bij het raam en een bankje buiten. Je kunt er dus ook even voor gaan zitten, bijvoorbeeld tijdens een dagje winkelen in Hengelo. Ik vond de zaak echt mooi ingericht met veel wit en hout, mooie belettering, leuke meubels en als pronkstuk een groot gewei aan de muur.

Rollesmolle in Hengelo

Bij het afrekenen kreeg ik nog een stempelkaart mee, waarmee klanten van RølleSmølle kunnen sparen voor een gratis broodje. Erg aantrekkelijk als je hier regelmatig komt, bijvoorbeeld omdat je in de buurt werkt of woont.

Hier vind je RølleSmølle

Wil je ook een bezoekje brengen aan RølleSmølle? Je vindt dit leuke plekje in de passage naar winkelcentrum Thiemsbrug, tegenover Freddy’s Groente en Fruit en snoepwinkel Tumtum. Allemaal lekkere hapjes bij elkaar dus 🙂 Het adres is Thiemsbrug 2. Zeker even binnen stappen als je binnenkort in Hengelo bent!

Je vindt RølleSmølle ook op Facebook en Instagram.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.