rig-tig afwas

Vroege voorjaarsschoonmaak met het Deense merk RIG-TIG

Het voorjaarsschoonmaak-gevoel begint bij mij altijd vroeg. Kort na de jaarwisseling krijg ik de neiging om niet alleen de kerstspullen op te ruimen, maar meteen het hele huis onder handen te nemen. Maar dan volgt de keuzestress: waar in ons best wel rommelige huis zal ik eens beginnen? Op zoek naar huishoudtips las ik ooit een boek waarin de tip stond om altijd te beginnen met het schoonmaken van je aanrecht, omdat dat meteen al een opgeruimd gevoel geeft. En laat ik nou net deze week wat mooi Deens design voor het schoonmaken in de keuken zijn tegengekomen… Dat kan geen toeval zijn.

CLEAN-IT met RIG-TIG

Het Deense merk RIG-TIG (‘precies goed’ in het Deens) maakt trouwens niet alleen schoonmaakspullen. Je vindt er ook mooie spullen voor bij het koken en bakken. Allemaal met die balans tussen vorm en functie die we kennen van Scandinavisch design. Daarnaast streeft RIG-TIG ernaar duurzame keuzes te maken en voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te zijn.

Maar deze keer waren het dus de schoonmaakspullen van RIG-TIG die me onder ogen kwamen.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Stoffer & blik SWEEP-IT

De klassieke stoffer en blik is en blijft een handige oplossing die altijd bij de hand is om kruimels in de keuken of aan tafel op te ruimen. SWEEP-IT van RIG-TIG is gemaakt van kunststof en hout en verkrijgbaar in de kleuren grijs en terracotta. De stoffer past perfect in het blik. Daardoor neemt de set nauwelijks plek in wanneer je hem niet gebruikt. Bovendien ziet de set, die is ontworpen door Klaus Rath, er zo mooi uit dat je hem zonder problemen een opvallend plekje aan de muur kunt geven. Daarvoor zit er een speciale ronde beugel bij. De adviesprijs voor deze stoffer en blik is € 37,95.

rig-tig afwas
Foto: RIG-TIG via Home Comfort Press

Afwasbak en afdruiprek DISHY

RIG-TIG heeft ook een handig hulpje om de afwas te doen, verkrijgbaar in het lichtgrijs of groen. DISHY is een afwasbak en afdruiprek in één, ontworpen door Jens Fager. Het rekje past precies in de afwasbak en het geheel is daardoor eenvoudig op te bergen wanneer je het niet gebruikt. Het afdruiprek heeft een bestekhouder en plek voor borden en kopjes. De adviesprijs van deze set is € 47,95 en voor € 9,95 koop je er afwasborstel SINK-CADDY bij (een ontwerp van Troels Seidenfaden, alleen in het grijs).

rig-tig afwas
Foto: RIG-TIG via Home Comfort Press

Zeepdispenser PUMP-IT

Voor een goede handhygiëne in de keuken heeft RIG-TIG zeepdispenser PUMP-IT in de kleuren zwart, lichtgrijs en roze. Hierin kun je een halve liter handzeep of desinfectiegel doen. PUMP-IT is ontworpen door Unit 10 en heeft een mooi mat en zijdezacht oppervlak dat makkelijk schoon te maken is. Er zit een houder bij waarmee je hem aan de muur kunt schroeven. Maar je kunt hem natuurlijk ook zonder de houder op het aanrecht zetten. De adviesprijs is € 14,95.

rig-tig zeeppompje

De producten van RIG-TIG zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com en Nordic Nest. En dan klap ik nu de laptop dicht om aan de vroege voorjaarsschoonmaak te gaan. Wish me luck 😉

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.