Memoria van David Lagercantz

Rekke & Vargas zijn terug in Memoria van David Lagercrantz

Sinds 22 augustus ligt er een nieuw boek in de winkels over de personages Hans Rekke & Micaela Vargas. Je kent ze misschien al uit het boek Obscuritas, ook van de Zweedse auteur David Lagercrantz. Ook dit tweede deel in de reeks over Rekke en Vargas is weer een ingenieuze psychologische thriller en een perfecte mix van spanning, illustere personages en maatschappelijke issues. Echt iets voor liefhebbers van Scandi-crime dus!

Het verhaal van Memoria

Claire Lidman is al veertien jaar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Als hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp. Het onderzoek leidt hen terug in de tijd en Rekke wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen uit het verleden. Hij realiseert zich dat hij zijn aartsvijand van vroeger, Gabor Morovia, weer onder ogen moet komen. Intussen wordt Micaela continu lastiggevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekke’s dochter Julia is.

Memoria van David Lagercantz
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Over de auteur

David Lagercrantz is journalist en internationaal bekend geworden door de bestseller Ik, Zlatan over Zlatan Ibrahimovic. Hij was ook degene die na de dood van Stieg Larsson het schrijven van de Millennium-reeks met succes oppakte. Van zijn boek Obscuritas, het eerste deel in de reeks over Rekke en Vargas, zijn meer dan 12.000 exemplaren verkocht. Ook in Nederland waren de reacties op Obscuritas lovend:

  • ‘Lagercrantz weet met Rekke & Vargas een interessant nieuw koppel neer te zetten, met een dikke knipoog naar het klassieke speurneuzenstel Sherlock Holmes en zijn hulpje Watson van de Brit Sir Arthur Conan Doyle.’ – De Telegraaf
  • ‘Een zeer onderhoudend eerste deel.’ – Het Parool
  • ‘Graag heel snel een nieuw deel met dit nu al klassieke duo!’ – ZIN
  • ‘Dit is een stel over wie ik meer wil lezen.’ – Algemeen Dagblad

Lees Memoria zelf

Memoria van David Lagercrantz (ISBN 9789056726799) verscheen op 22 augustus 2023 bij uitgeverij Signatuur. Het boek is vertaald door Edith Sybesma en heeft 400 bladzijden. Behalve een de paperback is er ook een e-boek en een luisterboek. Op de website van AW Bruna vind je een leesfragment.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.