De onmisbare vrijwilligers van reddingsteams in de bergen

Veilig genieten van bergsport is alleen mogelijk met de juiste uitrusting. Maar al te vaak moeten zoek- en reddingsteams op pad om mensen die niet goed voorbereid waren op te halen. Deze reddingswerkers wijden in de bergen hun eigen leven aan het in leven houden van anderen. Het Noorse outdoormerk Helly Hansen zet hun werk en de onschatbare rol die ze spelen bij het veilig houden van hun lokale gemeenschappen deze herfst & winter in het zonnetje. Hiervoor werkte het merk samen met Nathalie White, teamlid van Squamish Search and Rescue, en Odd Harald Johansen, teamleider bij Norwegian People’s Aid. Helly Hansen wil hiermee nog maar eens benadrukken hoe belangrijk veiligheid is om volop te kunnen genieten van het buitenleven.

Hardwerkende vrijwilligers

Als vrijwilligers kiezen Nathalie en Odd Harald ervoor om veel tijd te besteden aan het veilig houden van hun gemeenschap. De professionals van Squamish Search & Rescue en Norwegian People’s Aid investeren allemaal veel tijd om goed getraind, dag en nacht klaar te kunnen staan om te helpen bij een ongeluk of noodgeval. Vanwege de sterke band met hun lokale gemeenschappen en natuurgebieden vinden zowel Nathalie als Odd Harald hun rol als vrijwilliger inspirerend, opwindend en betekenisvol. “Het neemt tijd weg van je gezin. Het neemt tijd weg van je werk. Maar eerlijk gezegd is er geen beter gevoel,” legt Nathalie uit in een korte film die als onderdeel van de campagne wordt gelanceerd. Volgens Odd Harald willen de leden van het team hun vrije tijd graag besteden aan iets zinvols.

reddingswerkers in de bergen
Foto: Helly Hansen via Image PR

Vertrouwen als basis

Dankzij de vele uren die ze elk jaar aan hun opleiding besteden, hebben deze zoek- en reddingsvrijwilligers geleerd zichzelf en hun medeteamleden te vertrouwen. En erop te vertrouwen dat zij veilig thuiskomen, want dat is essentieel voor elke reddingsmissie. Voor Nathalie en Odd Harald stelt vertrouwen hen in staat om anderen te beschermen, zodat hun lokale gemeenschap kan blijven genieten van het buitenleven. “Met Norwegian People’s Aid krijg ik de kans om mensen in nood op de berg te hulp te schieten. Ik ben er trots op dat ik vrijwilliger ben,” zegt Odd Harald. Nathalie voegt daaraan toe: “Squamish is een kleine gemeenschap en het is fijn om op welke manier dan ook iets terug te kunnen doen.”

“Zoek- en reddingswerkers werken en trainen onvermoeibaar buiten hun normale dagelijkse leven en werk, om het vertrouwen te ontwikkelen dat nodig is om te reageren op een oproep in vaak barre weersomstandigheden en op onvoorspelbaar terrein,” zegt Joumana Løvstad van Helly Hansen. “Met deze nieuwe campagne willen we hun werk en de onschatbare rol die ze spelen, in het veilig houden van hun lokale gemeenschappen, eren.”

Je vindt de kleding van Helly Hansen onder andere hier bij Bever en hier bij bol.com.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.