Primus Klunken

Primus komt met Klunken voor in je Fjällräven Kånken

Trek je er – net als ik – graag op uit en neem je dan ook altijd wat te drinken mee voor onderweg? Dan kun je dat nu helemaal in Zweedse stijl doen, ook al ben je gewoon in Nederland. Primus heeft namelijk een nieuwe fles die perfect in het zijvak van de Fjällräven Kånken-rugzak past. Hij heet Klunken en als je (een beetje) Zweeds spreekt, begrijp je vast wel al waarom.

Klunka en kånka

De naam Klunken komt namelijk van het Zweedse werkwoord klunka, dat verwant is aan het Nederlandse woord klokken (als in: het geluid dat een vloeistof kan maken als die ongelijkmatig ergens in of uit stroomt). De Kånken, waarvoor de Klunken is gemaakt, is trouwens ook genoemd naar een Zweeds werkwoord: kånka betekent iets met je mee dragen.

Twee soorten, 8 kleuren

De Klunken-flessen zijn gemaakt van roestvrij staal, dat makkelijk schoon te houden is en geen smaken, geuren of verkleuringen vasthoudt. Het schoonmaken wordt verder vergemakkelijkt door de brede opening, waardoor je je fles ook makkelijk kunt vullen.

De flessen zijn er in twee varianten: lichtgewicht en enkelwandig (0,7 liter), en dubbelwandig om dranken warm of koud te houden (0,5 liter). Daar zou ik persoonlijk voor kiezen, want wij nemen tijdens onze wandelingen meestal thee mee om onderweg op een mooi plekje op te drinken.

Om ze behalve het formaat ook qua kleur perfect te laten passen bij je Fjällräven Kånken-rugzak, zijn beide varianten er in 8 kleuren.

Primus Klunken
Foto: Primus

Een poedercoating op de buitenkant zorgt voor een goede grip – ook als je door de regen hebt gelopen en natte handen hebt. Verder zit er een lus aan de deksel om hem makkelijk uit het zijvak van je rugzak te kunnen trekken. De deksel zelf is gemaakt van natuurlijke en isolerende kurk.

Nieuw: de Klunken Bottle Rainbow

Sinds kort is er ook een Klunken Bottle Rainbow. Het regenboogkleurige bandje aan deze drinkfles vertegenwoordigt het wereldwijde symbool voor steun, zorg en respect voor het woord ‘gelijkheid’. Met de introductie van de Klunken Rainbow wil Primus dan ook haar steun betuigen aan gelijkheid. Per verkochte fles wordt één euro gedoneerd aan IGLYO – de internationale (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer & Intersex) Youth & Student Organisation. Met leden in ruim 40 Europese landen is dit de grootste LHBTQI jongeren- en studentenorganisatie ter wereld. De focus van deze organisatie is het bevorderen van een betere naleving van de mensenrechten van LGBTQI-jongeren en het opbouwen van het vertrouwen en de vaardigheden van jongeren om een invloedrijk collectief van activisten in heel Europa te creëren.

De Klunken Bottle Rainbow is verkrijgbaar in twee versies en in de kleuren geel en blauw:

  • Klunken Bottle Rainbow 0,7L (Adviesprijs €31,95): Deze fles heeft een enkelwandig ontwerp en is licht van gewicht en zeer geschikt om gehydrateerd te blijven.
  • Klunken Vacuum Bottle Rainbow 0,5L (Adviesprijs €36,95): De dubbelwandige constructie houdt water langer koud en warme dranken langer warm.

NATURE DOESN´T JUDGE – LOVE IS LOVE

Op de website van Primus kun je alle kleuren van de Klunken bekijken – welke kies jij?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.