Primus komt met Klunken voor in je Fjällräven Kånken

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Trek je er – net als ik – graag op uit en neem je dan ook altijd wat te drinken mee voor onderweg? Dan kun je dat nu helemaal in Zweedse stijl doen, ook al ben je gewoon in Nederland. Primus heeft namelijk een nieuwe fles die perfect in het zijvak van de Fjällräven Kånken-rugzak past. Hij heet Klunken en als je (een beetje) Zweeds spreekt, begrijp je vast wel al waarom.

Klunka en kånka

De naam Klunken komt namelijk van het Zweedse werkwoord klunka, dat verwant is aan het Nederlandse woord klokken (als in: het geluid dat een vloeistof kan maken als die ongelijkmatig ergens in of uit stroomt). De Kånken, waarvoor de Klunken is gemaakt, is trouwens ook genoemd naar een Zweeds werkwoord: kånka betekent iets met je mee dragen.

Twee soorten, 8 kleuren

De Klunken-flessen zijn gemaakt van roestvrij staal, dat makkelijk schoon te houden is en geen smaken, geuren of verkleuringen vasthoudt. Het schoonmaken wordt verder vergemakkelijkt door de brede opening, waardoor je je fles ook makkelijk kunt vullen.

De flessen zijn er in twee varianten: lichtgewicht en enkelwandig (0,7 liter), en dubbelwandig om dranken warm of koud te houden (0,5 liter). Daar zou ik persoonlijk voor kiezen, want wij nemen tijdens onze wandelingen meestal thee mee om onderweg op een mooi plekje op te drinken.

Om ze behalve het formaat ook qua kleur perfect te laten passen bij je Fjällräven Kånken-rugzak, zijn beide varianten er in 8 kleuren.

Primus Klunken
Foto: Primus

Een poedercoating op de buitenkant zorgt voor een goede grip – ook als je door de regen hebt gelopen en natte handen hebt. Verder zit er een lus aan de deksel om hem makkelijk uit het zijvak van je rugzak te kunnen trekken. De deksel zelf is gemaakt van natuurlijke en isolerende kurk.

Op de website van Primus kun je alle kleuren van de Klunken bekijken – welke zou jij kiezen?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *