Op de leeslijst: Poolnacht van Ragnar Jónasson

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Leuk en spannend nieuws: op 6 april verschijnt bij A.W. Bruna Uitgevers het nieuwe boek Poolnacht van Ragnar Jónasson. Je kent deze IJslandse schrijver misschien al van de boeken Sneeuwblind en Inktzwart uit dezelfde serie, die Duister IJsland heet. Ze zijn sfeervol, filmisch, slim, spannend en op en top Scandinavisch.

Het verhaal van Poolnacht

Poolnacht speelt zich af in Siglufjörður, een geïsoleerd dorp in Noord-IJsland. Het lijkt wel alsof iedereen hier de ogen sluit voor de waarheid. Het bewaren van geheimen is er een manier van leven.

In 1955 verhuizen twee jonge stellen naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost. Vijftig jaar later duikt een oude foto op. Daaruit wordt duidelijk dat de stellen misschien toch niet de enigen waren die aan de fjord woonden.

In het nabijgelegen dorp Siglufjörður probeert de jonge rechercheur Ari Thór te achterhalen wat er nou precies is gebeurd op die noodlottige avond. De zaak neemt een sinistere wending wanneer er op klaarlichte dag een kind vermist raakt. Met een voortvluchtige stalker en quarantaine in Siglufjörður lijkt het erop dat het verleden de bewoners op ijzingwekkende wijze achtervolgt.

Poolnacht van Ragnar Jonasson
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Over Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson is een internationale bestsellerauteur. Hij heeft een tiental thrillers geschreven en wereldwijd al meer dan 1 miljoen boeken in 21 talen verkocht. Zijn werk krijgt lovende kritieken en is onder andere bekroond met de Mörda Dead Good Reader Award. Ragnar Jónasson woont in Reykjavík en geeft daar college aan de rechtenfaculteit van de universiteit. Hij groeide zelf op in Siglufjörður, waar zijn thrillers zich afspelen.

Poolnacht (EAN 9789400513662) wordt uitgebracht door A.W. Bruna Uitgevers. Het boek heeft 320 bladzijden en is vertaald door Willemien Werkman.

Printmijnstad.nl

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *