plattegrond op poster

Mooi aan de muur: een plattegrond van jouw favoriete Scandinavische stad

Grafische prints spelen een belangrijke rol in veel Scandinavische interieurs. Wat bijvoorbeeld heel mooi kan staan aan de muur, is een gestileerde stadsplattegrond. En als je net zo gek op Scandinavië bent als ik, kies je dan vast voor een Scandinavische stad. Deze week stuitte ik op een website waar je heel makkelijk een plattegrond op poster kun laten maken van elke stad (of andere plek) ter wereld. Dat moest ik natuurlijk even bekijken.

plattegrond op poster
Foto: PrintMijnStad.nl

Welke stad wil jij aan de muur?

Op PrintMijnStad.nl kun je helemaal zelf bepalen van welk plekje op aarde jij een plattegrond op poster wilt hebben. Om dat te testen, heb ik eerst maar eens de naam ingevuld van het gehucht waar ik ben opgegroeid. En ja hoor, ik moest er even voor inzoomen, maar er verscheen keurig het dorp dat ik herkende uit mijn jeugd.

Toch zou ik eerder een stad aan de muur willen hebben waaraan ik goede herinneringen heb, zoals Kopenhagen of Helsinki. Of een stad waar ik nog eens heel graag naartoe zou willen, zoals Stockholm (gek idee dat ik zo vaak in Scandinavië ben geweest, maar slechts twee uurtjes in de Zweedse hoofdstad).

poster van stadsplattegrond
Foto: Printmijnstad.nl

Opmaak, tekst en formaat

De volgende stap is dat je de vormgeving afstemt op wat jij het mooiste vindt en wat het beste past in jouw interieur. Op dit moment zijn er 15 verschillende stijlen beschikbaar. Daarnaast kun je kiezen voor verticaal (standaardinstelling) of horizontaal. Zelf vind ik verticaal erg mooi. Wat betreft de kleuren koos ik voor de opmaak waarbij de straten zwart op wit te zien zijn, en het water lichtblauw is. Maar je kunt ook kiezen voor opvallend geel of rood bijvoorbeeld.

Qua tekst staat standaard de naam van de stad die je hebt ingevoerd op de poster, met daaronder de coördinaten. Persoonlijk vind ik dat mooi. Maar je kunt ook kiezen voor een andere tekst, of voor helemaal geen tekst.

De tool waarmee je de poster opmaakt, biedt dus best veel mogelijkheden. Toch is hij heel makkelijk in het gebruik.

Als laatste kies je het formaat waarop je de poster wilt hebben. Je kunt kiezen uit:

  • A4 (210 x 297 mm)
  • A3 (297 x 840 mm)
  • A2 (420 x 594 mm)
  • A1 (594 x 841 mm)
  • A0 (841 x 1189 mm)

De prijzen voor de verschillende formaten lopen op van ongeveer 25 tot 45 euro. Als extra’s kun je de poster ook nog laten inlijsten of er posterlatten bij bestellen.

De online tool om de posters mee te maken is in ieder geval al heel leuk om een beetje mee te spelen. Probeer het zelf maar eens.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Van welke Scandinavische stad wil jij een plattegrond op poster?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.