Nieuwe co-lab-collectie van & Other Stories en Le Petit Trou

Het Zweedse modemerk & Other Stories heeft een interessante nieuwe co-lab opgezet. Voor een nieuwe lingeriecollectie ging & Other Stories een samenwerking aan met Le Petit Trou, het lingeriemerk van de Poolse modestylist Zuzanna Kuczyńska. De collectie is vanaf 4 februari verkrijgbaar en hieronder vind je alvast een eerste indruk.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Over Le Petit Trou

Le Petit Trou werd in 2014 opgericht door Zuzanna Kuczyńska, Ze zette haar eerste stappen in de modewereld als stylist en lanceerde later haar haar eigen label, waarvan de naam verwijst naar karakteristieke snitten in de lingerie. Zuzanna’s ontwerpen worden namelijk gekenmerkt door uitgesneden details.

Zuzanna wil lingerie maken van vrouwen, voor vrouwen. Het plezier waarmee ze dat doet, straalt van haar ontwerpen af. Ze hebben een discrete, sensuele esthetiek met flirterige silhouetten, gedetailleerde prints en modieuze materialen. Dat leverde haar al gauw wereldwijde erkenning op en haar lingerie stond al in veel internationale tijdschriften. Beroemdheden gingen haar ontwerpen dragen en prestigieuze merken wilden met haar samenwerken. Zo ook & Other Stories dus.

Ik ben vanaf dag één zo enthousiast over de co-lab met & Other Stories! We passen heel goed bij elkaar – we hebben een vergelijkbare visie. We houden van mode en we willen mooie en comfortabele dingen ontwerpen voor elke vrouw. De co-lab collectie is flirterig en comfortabel, maar ook een beetje grappig en brutaal. Het is fantastisch als wij vrouwen onszelf accepteren zoals we zijn. En volgens mij herinnert deze co-lab ons eraan dat we onszelf niet al te serieus moeten nemen.

Zuzanna Kuczyńska, oprichter en designer van Le Petit Trou

Krachtige vrouwelijkheid voor iedereen

Ook Rocky Ekenstam Af Brennicke van & Other Stories is blij met de match tussen de twee:

Le Petit Trou slaagt erin om het sensuele te combineren met het draagbare, wat gemakkelijker gezegd dan gedaan is met lingerie. De details, zoals strikbanden of ruches, zijn weloverwogen. En natuurlijk past alles perfect, wat blijkt uit onze body-positive-campagne. We zijn er altijd trots op geweest dat we een go-to-place zijn voor mooi ondergoed en ik ben ervan overtuigd dat deze co-lab ons nu opnieuw onweerstaanbaar zal maken.

Rocky Ekenstam af Brennicke, Director Brand and Creative, & Other Stories
Lingerie van Other Stories en Le Petit Trou
Foto met dank aan & Other Stories via UPR

Het gevoel van deze Le Petit Trou-collectie

De co-lab-collectie die het resultaat is van deze samenwerking tussen Le Petit Trou en & Other Stories combineert een paar aspecten die elkaar soms juist lijken uit te sluiten (ook al zou dat niet zo moeten zijn):

  • sensueel maar wel comfortabel
  • vrouwelijk en tegelijkertijd krachtig
  • no-nonsense maar toch sierlijk

Voor mijn gevoel kunnen sexy en comfortabel nog wel eens met elkaar in tegenspraak zijn als het gaat bij het kiezen van de lingerie die je draagt. Ik vroeg Zuzanna Kuczyńska welke uitdagingen ze op dat gebied tegenkomt tijdens het ontwerpen, maar dat blijkt alles mee te vallen:

We combineren altijd al comfort met sierlijkheid in onze collecties. Lingerie is al lang niet meer alleen bedoeld om functioneel te zijn, maar maakt gewoon deel uit van mode. Daarnaast wilden we ervoor zorgen dat de collectie uniek is, maar ook geschikt voor een wereldwijde doelgroep, ook als mensen nog niet bekend zijn met dit merk.
Wat wel een uitdaging was, is de tijd waarin het ontwerpen van de collectie plaatsvond. Door de pandemie ging alles veel moeilijker en moesten we alles online doen, zowel de meetings als het beoordelen van de samples. Dat was nieuw, maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met wat we hebben bereikt.

ZUZANNA KUCZYŃSKA, OPRICHTER EN DESIGNER VAN LE PETIT TROU

Inclusiviteit

Volgens de ontwerpers verdienen we het allemaal om er zelfverzekerd en stralend uit te zien in ons ondergoed – en is dat ook zeker mogelijk. Als je maar zorgt voor goed passende, goed gemaakte en modieuze lingerie! De collectie is dan ook ontworpen om inclusief te zijn: voor iedere vrouw, met elke vorm en elke maat. Vandaar ook die body-positive-campagne dus.

Lingerie van Other Stories en Le Petit Trou
Foto met dank aan & Other Stories via UPR

Naar aanleiding daarvan vroeg ik Rocky Ekenstam af Brennicke van & Other Stories in elke (cup)maten de collectie beschikbaar zal zijn.

We willen deze collectie maken voor vrouwen met verschillende lichaamsvormen, zowel wat betreft kledingmaat als wat betreft het model van de beha’s. Daarom is gebruikgemaakt van elastische materialen en is de lingerie verkrijgbaar in maat XS tot L.

ROCKY EKENSTAM AF BRENNICKE, DIRECTOR BRAND AND CREATIVE, & OTHER STORIES

Hieruit concludeer ik dat ik (met mijn maat XL) een iets ander beeld heb van inclusiviteit dan de modewereld in het algemeen. Dat wordt ook wel bevestigd door het antwoord op mijn volgende vraag. Ik had namelijk al ruim 10 jaar geleden, toen ik voor het eerst op vakantie ging naar Zweden, het idee dat het land al aardig ver was op het gebied van inclusiviteit en body positivity. Ik zag vrouwen van alle leeftijden en met allerlei soorten lichamen zonnebaden in hun bikini (of gewoon onderbroek en bh), of strakke leggings dragen zonder een lang shirt over hun billen. Ik had in die tijd het gevoel dat de norm in Nederland nog was dat je die dingen alleen droeg als je er ‘het lichaam voor had’, oftewel slank was. Ook viel het me op dat grote maten in Zweden makkelijker te vinden waren in gewone winkels in plaats van alleen in speciaalzaken voor grotere maten. Maar Rocky Ekenstam af Brennicke zegt hierover het volgende:

Er moet wel degelijk nog veel gebeuren op dat gebied. Je hebt waarschijnlijk wel een beetje gelijk: Veel van ons hier in Zweden zijn opgegroeid met een ongecompliceerde relatie met ons lichaam. Voor mij persoonlijk was naaktzwemmen bijvoorbeeld iets heel alledaags in de zomer, ongeacht leeftijd, maat of lichaamsvorm. Het was gewoon een manier om van de zomer te genieten! Maar als wereldwijd modemerk hebben we nog steeds een grote verantwoordelijkheid om inclusief te zijn voor alle vrouwen die van mode houden.

ROCKY EKENSTAM AF BRENNICKE, DIRECTOR BRAND AND CREATIVE, & OTHER STORIES
Lingerie van Other Stories en Le Petit Trou
Foto met dank aan & Other Stories via UPR

Shop de lingerie hier

De co-lab-collectie van & Other Stories en Le Petit Trou wordt op 4 februari 2021 gelanceerd. Hij is verkrijgbaar via de webshop en als de winkels weer open kunnen ook in geselecteerde & Other Stories-winkels. Prijzen variëren van € 25 – € 129.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.