Scandinavische klik en contrasten bij co-lab & Other Stories en Brøgger

Heb jij de nieuwe collectie al gezien die het Zweedse modemerk & Other Stories heeft gemaakt in samenwerking met het Londense kledingmerk Brøgger? De Deense designer Julie Brøgger combineert Scandinavische ontwerptradities met Britse excentriciteit, met als resultaat een unieke, gedurfde stijl.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Minimalisme meets excentriciteit

Brøgger is een opkomend label uit Londen, met aan het hoofd de Deense designer Julie Brøgger. Ze studeerde af aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen, maar verhuisde daarna naar Londen. Daar werkte ze onder andere voor JW Anderson, Preen van Thornton Bregazzi en Erdem. Inmidddels beschouwt ze zowel Londen als Kopenhagen als haar thuis.

Julie Brogger
Foto: & Other Stories via UPR

In 2016 lanceerde Brøgger haar eigen label en in 2018 maakte ze haar fashion week-debuut tijdens de Copenhagen Fashion Week. Haar stijl is een kunstzinnige mix van Scandinavische ontwerptradities (waarin functionaliteit vooropstaat) en Britse excentriciteit.

Scandinavische klik

Haar ‘maximalisme’ op het gebied van prints en kleuren was een belangrijke reden waarom het Zweedse modemerk & Other Stories zich aangetrokken voelde tot Brøgger. Toch was er ook een meer typisch Scandinavische ‘klik’: ook de bedachtzame aard van de oprichtster speelde een rol bij de keuze van & Other Stories.

Gedurfd maar draagbaar

Grote inspiratie voor Julie Brøgger was haar overleden moeder, die in de jaren 80 en 90 actief was als advocaat en een voorliefde had voor zachte, zijdeachtige stoffen en ‘powerpakken’ met een uitgesproken vrouwelijke touch. Het resultaat is een nieuwe collectie ready-to-wear-stukken waarmee je in elke situatie sterk voor de dag komt.

& Other Stories en Brogger collab
Foto: & Other Stories via UPR

Gedurfd en toch draagbaar – zo zou je de stijl van Brøgger misschien nog het beste kunnen omschrijven. Contrast speelt steeds de hoofdrol: contrast tussen kleuren, tussen mannelijk en vrouwelijk, en tussen strakke lijnen en details zoals overdreven pofschouders en ruches.

Het kleurenpalet van de collectie bestaat uit wit, zwart, poederroze, felrood en oranje accenten. Als prints zijn bloemen, stippen, madeliefjes en oversized ruiten gebruikt en als materialen zijde en gerecyclede polyester tafzijde.

De co-lab-collectie met & Other Stories bevat onder andere jurken, een top en een blazer. Daarnaast zijn er ruim vallende pakken in wolmengsels met een dubbele rij knopen en opvallende kleurblokken in rood en roze.

Hier is de collectie te koop

De collectie van Brøgger en & Other Stories is sinds 3 december 2020 verkrijgbaar bij een deel van de winkels van & Other Stories, maar ook op stories.com. De prijzen variëren van € 69 voor een top, € 79 voor een rok en € 99 voor de broek tot € 89 – € 149 voor de jurken en € 149 – € 229 voor de blazers. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je 10% korting op je eerste bestelling.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.