scandinavische films kijken bij cinemember

Online Scandinavische films kijken: ken je CineMember al?

De mooiste Scandinavische films draaien lang niet altijd in de Nederlandse bioscopen. En als je – zoals ik – niet in de Randstad woont, komt het ook nogal eens voor dat ze wel in filmhuizen in de grote steden draaien, maar niet bij jou in de buurt. Balen! Dan maar wachten tot ze – met een beetje geluk – op tv komen. Dat is wel goed opletten, want omdat ze vaak pas heel laat in de avond worden geprogrammeerd, loop ik ze makkelijk mis. Of hopen dat ze op dvd uitkomen… Maar onlangs stuitte ik op een andere mogelijkheid: online Scandinavische films kijken via streaming-platform CineMember. Ken jij het al?

Wat is CineMember?

CineMember bestaat sinds 2018 en is een initiatief van September Film en Cinéart. De films die je er kunt zien, zijn afkomstig van bijvoorbeeld Paradiso, Arti Film, Cherry Pickers, Lumière, Cinemien, In The Air en Just Entertainment. Voor een vast bedrag per maand (op dit moment is dat €9,99) heb je zo onbeperkt toegang tot ruim 950 kwaliteitsfilms. Betaal je voor een half jaar of een heel jaar, dan ben je voordeliger uit. En ben je met meerdere filmliefhebbers, dan mag je op maximaal vier schermen tegelijk kijken.

Even goed om te weten: CineMember is beschikbaar in Nederland, België en Luxemburg. Opzeggen is heel simpel: je kunt op elk gewenst moment zelf bij je abonnementsgegevens de optie automatisch verlengen uitzetten. Daarmee is het meteen geregeld – geen addertjes onder het gras dus.

Steeds meer Scandinavische films

Op dit moment staan er zo’n 80 Scandinavische films op CineMember. En elke week worden er minimaal twee nieuwe films toegevoegd aan CineMember – vaak meer. Ik heb even rondgekeken en kwam onder andere de volgende films tegen:

Dit is dus nog maar een greep uit het aanbod – en er komen steeds nieuwe films bij.

scandinavische films kijken bij cinemember
Afbeelding met dank aan CineMember

Kijken op tv, telefoon, tablet of laptop

Je kunt de films van CineMember gewoon op televisie kijken. Als je een recente Smart TV hebt van LG, Samsung of Philips, kun je hiervoor gebruikmaken van de speciale Smart TV-app. Bij andere televisies kun je gebruikmaken van Chromecast of Airplay (Apple TV). Maar je kunt de films op CineMember ook bekijken op je smartphone, tablet of laptop. En mocht je van deze mogelijkheden gebruikmaken terwijl je onderweg bent, dan is er ook een download to go-functie, zodat je niet onnodig door je bundel heen raakt of afhankelijk bent van een internetverbinding. Wij gebruiken deze functie bij Netflix ook vaak voor onze vakanties.

Proberen: 2 weken voor 2 cent

Klinkt goed? Dan kun je CineMember nu heel laagdrempelig proberen. Voor maar 2 cent heb je twee weken lang toegang tot de films. Het platform heeft namelijk een gratis proefabonnement, waarvoor je alleen een verificatiebetaling van € 0,02 moet doen. Twee weken de mooiste Scandinavische films kijken voor twee cent lijkt me een goede deal. En wie weet bevalt het wel zo goed, dat je er nog veel langer plezier van hebt.

Ik ga op korte termijn maar eens wat filmavondjes op CineMember inplannen, want ik zag al meerdere films staan die ik nog op mijn verlanglijstje heb staan. Welke film zou jij het eerste willen zien?

Ik mocht CineMember uitproberen om erover te kunnen schrijven op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.