wisting serie noors

Noorse serie Wisting: naar de boeken van Jørn Lier Horst

Eerder kon je hier al lezen over de boeken De kluizenaar en Jachthonden van Jørn Lier Horst (die vroeger zelf politierechercheur was). Ik was er erg enthousiast over. Ik vond het dan ook erg leuk toen er een serie Wisting werd gemaakt. En nu is er alweer een tweede seizoen van de Noorse serie Wisting!

(De winnaars van de winactie zijn inmiddels bekendgemaakt.)

Boeken over Wisting

Ik kende Wisting in eerste instantie van de boeken over Wisting van Jørn Lier Horst. Als eerste las ik Rode sneeuw (Vinterstengt). Dit is deel 1 uit het Wisting-kwartet. Deel 2 en 3 las ik later ook en deze zijn nu dus omgevormd tot een serie. Er is ook nog een deel 4, dat ik niet gelezen heb: Dwaalspoor. En er zijn meer boeken over Wisting zag ik op Wikipedia. Dit zijn ze allemaal in volgorde van uitkomen in het Noors:

Ik ben benieuwd of we daar nog meer van gaan terugzien op televisie.

Kom jij ook minder aan lezen toe dan je zou willen? Dan zou je kunnen overwegen om BookBeat te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot een heleboel luisterboeken (waaronder ook veel Scandinavische titels) zodat je tijdens het wandelen, hardlopen, autorijden of koken lekker verder kunt met je boek. Je kunt BookBeat hier 45 dagen gratis uitproberen.

Wisting seizoen 1

In seizoen 1 van Wisting maken we kennis met de 47-jarige hoofdinspecteur William Wisting (gespeeld door Sven Nordin) en zijn dochter, de 24-jarige misdaadjournaliste Line. Wisting worstelt met de moeilijkste zaak in zijn hele politiecarrière en dat drukt nogal een stempel op het jaarlijkse familiekerstfeest. Wisting doet zijn best om zijn dochter buiten die zaak te houden, maar als ze voor een artikel over eenzaamheid de dood van haar anonieme buurman gaat onderzoeken, raakt ze er alsnog bij betrokken.

Noorse serie Wisting
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Versterking uit Amerika

Ze is niet de enige. Want wanneer het erop begint te lijken dat er zich een gezochte Amerikaanse seriemoordenaar schuilhoudt in het stadje Larvik, komt er ook nog versterking uit de Verenigde Staten om zich met de zaak te bemoeien. Wisting zal moeten samenwerken met een vrouwelijke collega uit de VS die gespeeld wordt door Carrie-Anne Moss.

Schorsing

En dan wordt Wisting ook nog geschorst omdat hij in een beruchte moordzaak bewijsmateriaal zou hebben geplant om iemand ten onrechte te laten veroordelen. Daar zitten de media natuurlijk bovenop. Ik ben heel benieuwd hoe deze schorsing verweven is met de zaak van de seriemoordenaar, want ik herinner ze me (door de boeken) als twee aparte zaken: De Kluizenaar (over de seriemoordenaar) en Jachthonden (waarin Wisting geschorst is).

Bekijk seizoen 1 van de serie Wisting

Seizoen 1 van de Noorse serie Wisting bestaat uit 10 afleveringen van 60 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Bekijk hier alvast de trailer:

Wisting seizoen 2

In seizoen 2a weet de veroordeelde seriemoordenaar Tom Kerr (Odin Waage, Black Lake) te ontsnappen tijdens een onderzoek naar een een mogelijke plaats-delict van een moord. Bij de spectaculaire ontsnapping raken meerdere agenten gewond en er volgt een helse klopjacht tegen Kerr en zijn eventuele handlangers .

Seizoen 2b gaat over een van de meest groteske moorden uit Wistings carrière. In het midden van het plein van Larvik wordt een afgehakt hoofd gevonden. FBI-agent Maggie Griffin keert terug om te helpen bij het onderzoek. Samen ontrafelen Wisting en Griffin een crimineel netwerk dat zich diep in de wortels van de stad heeft genesteld.

Bekijk seizoen 2 van de serie Wisting

Seizoen 2 van de Noorse serie Wisting bestaat uit 8 afleveringen van 60 minuten en is nu verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

19 reacties

 1. Hoi Sandra. Lijkt me heerlijk om die dvd serie te kijken in de kersttijd als we in Tsjechië zijn en weinig TV zien. Dus graag…!!!

 2. Ik ben een enorme fan van Scandinavische series en deze serie staat bovenaan mijn verlanglijst.
  Momenteel kijk ik naar Var tid ar nu (seizoen 2) een ontzettend mooie serie en zeker een aanrader.

 3. Super toffe actie! Ik kom graag in Scandinavië en ben verslaafd aan Scandinavische thrillers. De verfilmingen zijn vaak steen goed dus ben ook weer erg benieuwd naar deze.

 4. Zoooo leuk. Ik hou ervan. Doe dan ook dolgraag mee.
  Houden van Scandinavië gaan binnenkort al weer.
  Zou dus top zijn om deze serie op dvd te kijken

 5. Scandinavische thrillers zitten zo dicht onder je huid dat dat enige thrillers zijn waarbij mijn aandacht 100% blijft. Aangezien Marcel en ik geen Netflix hebben zou ik graag de DVD willen winnen.

 6. Verslaafd aan Scandinavische series,vooral die van Lumiere. Kijk momenteel Below the surface seizoen 2. Prachtig! Erg benieuwd naar Wisting,!

 7. Ik kijk graag Scandinavische series zoals Trapped,Below the surface,the bridge,the killing,springvloed,occupied,Norskov etc. Geen netflix dus lijk op dvd maar is genieten. Ik wil Wisting graag kijken.

 8. Ik heb naamloten punt nl gebruikt om de gelukkige winnaars te bepalen. Eén dvd is gewonnen door een deelnemer op Facebook, de andere twee hier: Anna en Ans. Willen jullie je adres doorgeven in een privébericht? Dan stuur ik de dvd op. Iedereen bedankt voor het meedoen en komend weekend is er weer en winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.