serie Headhunters

Noorse serie Headhunters: voor fans van Jo Nesbø

Jaren geleden zag ik de Noorse film Headhunters (Hodejegerne), waarin de yuppige recruiter Roger (1,68 m lang, houdt net als zijn prachtige en statige vrouw van een luxe levensstijl) dure schilderijen steelt en op een dag de verkeerde persoon probeert te belazeren. Dat resulteerde in een extreme en bizarre klopjacht, die me altijd is bijgebleven. Vanaf zaterdag 3 juni is op NPO 3 de Noorse serie Headhunters te zien, die een soort prequel is van deze film. Ik ga zeker kijken – jij ook?

Het verhaal van Headhunters

Net als in de film Headhunters draait de serie Headhunters om ene Roger, die door middel van een cv dat met nogal wat creatieve vrijheid is samengesteld een baan weet te krijgen bij headhuntersbedrijf Alfa. Hij doet er alles aan om hogerop te komen; liegen en bedriegen is duidelijk geen bezwaar voor hem. Ook ruimt hij mensen die hem in de weg staan meedogenloos uit de weg. En het werkt: Roger mag voor een oliemaatschappij op zoek naar een nieuwe directeur. Dit is zijn kans om te laten zien dat hij meer waard is dan het eenvoudige wereldje waaruit hij echt afkomstig is – en om indruk te maken op de mooie Diana. Maar kan hij zelf gefabriceerde luxe levensstijl wel volhouden?

Om in ieder geval genoeg geld te hebben voor de luxe waarmee hij zich graag omringt, steelt Roger af en toe een duur schilderij. De eigenaren hebben het vaak niet eens (meteen) door, want hij hangt er keurig een kopie voor in de plaats. De rijke klanten die hij als headhunter tegenkomt, zijn de perfecte slachtoffers voor zijn kunstroverij.

serie Headhunters
Foto met dank aan NPO

Over de makers

Roger Brown wordt in deze serie gespeeld door Axel Bøyum, die je kunt kennen uit bijvoorbeeld Furia, Heksejakt of Heimebane. De regisseur van deze serie, Geir Henning Hopeland, zat ook achter Lilyhammer en The Lawyer.

Van de hand van Jo Nesbø

Net als de film is deze serie gebaseerd op een boek van de Noorse misdaadschrijver Jo Nesbø.

In de serie krijgen we te zien wat er vooraf ging aan de klopjacht in de film: de jongere jaren van Roger, waarin hij zijn status opbouwt en zijn vrouw voor zich wint. Het verhaal speelt zich af in 2002.

Kijk de serie Headhunters zelf

De Noorse serie Headhunters wordt vanaf zaterdag 3 juni 2023 uitgezonden op NPO 3. Om 20.21 uur begint de eerste aflevering en om 21.04 uur komt de tweede er meteen achteraan. In totaal bestaat de serie uit zes afleveringen. De serie is ook te bekijken via NPO Start en NPO Plus.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je de trailer van de serie Headhunters bekijken. Het belooft weer een wilde rit te worden zo te zien…

Ter vergelijking: hier is de trailer van de film Headhunters uit 2011, die is gebaseerd op dezelfde personages van Jo Nesbø:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.