Noorse film Sick of myself

Noorse film Sick of myself (Syk pike) loopt totaal uit de hand

Vanaf donderdag 6 april 2023 draait de ‘onromantische komedie’ Sick of myself (oorspronkelijke titel: Syk pike) in de Nederlandse bioscopen. Ik zag de film op het Noordelijk Film Festival en het was maar goed dat het donker was in de zaal, want ik denk dat ik de helft van de tijd met open mond zat te kijken. Wat gebeurde hier allemaal?! Deze film van de Noorse regisseur Kristoffer Borgli en van dezelfde producenten als The worst person in the world zit niet vol met wauw-momenten, maar met huh-momenten.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van Sick of myself

Sick of myself gaat over millennials Signe en Thomas. Ze hebben een ongezonde relatie en zijn eigenlijk de hele tijd jaloers op elkaar en proberen elkaar te overtroeven. Thomas maakt kunst van designmeubels die ze samen stelen en krijgt daarmee veel meer aandacht dan Signe. Soms lijkt het alsof zij maar een bijrol speelt of zelfs voor zijn karretje wordt gespannen – bijvoorbeeld als ze samen een dure fles wijn stelen uit een chic restaurant.

Wanneer Thomas steeds meer aandacht krijgt, vindt Signe het genoeg geweest. Ook zij verdient haar ’15 minutes of fame’ (liefst meer). Ze ontwikkelt een tactiek om sympathie te krijgen die begint met relatief kleine leugens zoals een niet-bestaande notenallergie. Maar ze gaat steeds verder om wel die aandacht te krijgen waar ze zo naar snakt.

Het lijkt dan ook een godsgeschenk als ze op internet stuit op Russische pillen die een zeldzame huidaandoening veroorzaken. Via een vriend slaat ze een hele voorraad in en ze neemt er flink wat van in. En inderdaad: Signe’s huid begint er anders uit te zien. De hoeveelheid aandacht die ze hiermee krijgt, valt Signe helaas wat tegen, dus ze blijft de pillen enthousiast slikken. En dan is er geen houden meer aan…

Noorse film Sick of myself
Foto: Cherry Pickers Filmdistributie via Filmdepot

Noorse humor

Het is me al vaak opgevallen dat de Noren een apart soort humor hebben en dat is ook in deze film weer overduidelijk. Met Sick of Myself zet de Noorse regisseur Kristoffer Borgli een anti-romantische komedie neer die met duistere humor de grenzen opzoekt van de moderne maatschappij, waarin veel mensen leven voor de likes. Op sommige momenten is de film oncomfortabel herkenbaar, op andere momenten zo absurd dat het een vervreemdende werking heeft.

De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Kristine Kujath Thorp (uit Ninjababy) en Eirik Saether, die net als zijn personage Thomas beeldend kunstenaar is.

Waar is Sick of myself te zien?

Sick of myself is dus vanaf donderdag 6 april 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen. Hier vind je de bioscoopagenda voor deze film.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Met dank aan Film Incompany voor het ter beschikking stellen van de bioscoopkaartjes.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.