Noors kookboek laat je Smullen met Fru Amundsen

Je kent Fru Amundsen vast wel van de prachtige reizen naar Noorwegen die deze reisorganisatie aanbiedt. Individueel of in kleine groepen kun je met Fru Amundsen bijvoorbeeld gaan wandelen op het Olavspad of op zoek gaan naar het noorderlicht. Maar nu er helaas even niet gereisd kan worden, verwent Fru Amundsen je op een andere manier: met een Noors kookboek dat je laat Smullen met Fru Amundsen.

Noorse recepten

Tijdens de reizen koken de reisleiders van Fru Amundsen voor de gasten. Uiteraard kiezen ze daarbij voor Noorse gerechten. Maar het mogen niet al te ingewikkelde Noorse recepten zijn: je moet ze wel onderweg kunnen klaarmaken, na een dag buiten actief te zijn geweest.

noors kookboek

Het resultaat van deze culinaire inspanningen wordt zeer gewaardeerd door de gasten van Fru Amundsen. Een voorbeeld van een populair gerecht is de (inmiddels beroemde) Fru Amundsen-worteltaart. Maar ook klassiekers zoals bidos en rømmegrøt komen aan bod. Nu zijn de Noorse kookkunsten van Fru Amundsen dus gebundeld in een Noors kookboek: Smullen met Fru Amundsen.

kookboek fru amundsen

Praktisch en mooi

Het fijne is: bij het maken van het kookboek van Fru Amundsen is ook nagedacht over de praktische kant. Zo is Smullen met Fru Amundsen dankzij het compacte A5-formaat makkelijk mee te nemen, heeft het plastic aan de voor- en achterkant om het te beschermen tegen vocht en kun je het dankzij de ringband makkelijk open leggen op het recept dat je aan het bereiden bent. Daarnaast bevat het boek een woordenlijst met de vertaling van de Noorse woorden die in het kookboek voorkomen, en een handige omrekentabel van gewichten naar deciliters voor als je geen weegschaal bij de hand hebt.

Wat het kookboek nog extra leuk maakt, zijn de vele mooie foto’s die erin staan. Wie Fru Amundsen volgt op social media, weet wat voor mooie foto’s de dames kunnen maken. Deze foto’s zijn in het kookboek aangevuld met interessante wetenswaardigheden over bijvoorbeeld skrei, brunost, kransekake en rendieren.

Al met al is het een mooi werk van 72 bladzijden geworden waarmee elke Noorwegen-fan blij zal zijn. Je kunt er een complete Noorse maaltijd mee bereiden (bijvoorbeeld omdat je Noorwegen zo mist), maar ook een Noorse taart bakken of iets lekkers maken met zelf geplukte bessen wanneer je weer op vakantie in Noorwegen bent.

smullen met fru amundsen

Bestel dit Noorse kookboek hier

Smullen met Fru Amundsen kun je bestellen door een mailtje te sturen naar info @ fruamundsen punt nl. Vergeet niet je adres te vermelden! Het Noorse kookboek van Fru Amundsen kost maar € 10,- exclusief € 4,75 verpakkings- en verzendkosten. Dit geldt binnen Nederland – informeer even naar de kosten als je buiten Nederland woont. Afhalen bij de dames van Fru Amundsen kan ook, maar alleen in overleg en op afspraak. Gewoon even mailen dus!

Ik kreeg dit kookboek van Fru Amundsen om erover te kunnen schrijven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.