warme noorse truien breien

Nieuw Noors breiboek: Warme Noorse truien breien

Je wilt er eigenlijk nog niet aan denken, maar over een tijdje staat de winter weer voor de deur. Tijd voor warme truien, mutsen, wanten en dekentjes – en daar kun je natuurlijk lekker bijtijds aan beginnen! Linka Neumann, die je misschien al kent van de boeken Noors breien en Noorse truien breien, heeft een nieuw boek geschreven met weer heel veel fijne Noorse breipatronen erin: ‘Warme Noorse truien breien’. Krijg jij alweer zin om aan het breien te slaan?

23 Noorse breipatronen

Met ‘Warme Noorse truien breien’ van Linka Neumann brei je helemaal zelf duurzame wollen truien, wanten en mutsen om de hele winter warm te blijven. Het boek bevat 23 patronen met uitgebreide beschrijvingen voor dames-, heren- en kindertruien. Maar er staan ook breipatronen voor wanten en mutsen in.

warme noorse truien breien
Afbeelding met dank aan uitgeverij Kosmos

Cultuur en natuur als inspiratie

De patronen in het boek ‘Warme Noorse truien breien’ zijn geïnspireerd door diverse culturen en natuurfenomenen, zoals de poolzomer in Noorwegen. Dankzij de prachtige foto’s is het boek niet alleen handig om er breipatronen uit te halen, maar ook inspirerend om door te bladeren.

Over de auteur

Linka Neumann is breiontwerper en staat bekend om haar prachtige Scandinavische truien en vesten. Linka laat zich inspireren door het buitenleven en haar omgeving: het Noorse platteland. Dit is duidelijk terug te zien in haar creaties. Met haar eerdere boeken ‘Noors breien’ en ‘Noorse truien breien’ inspireerde ze al heel veel mensen om ook aan het breien te slaan. Haar boeken zijn behalve in Noorwegen onder andere ook uitgebracht in Duitsland, Nederland, Zweden en Finland.

Breiboek ‘Warme Noorse truien breien’ van Linka Neumann (ISBN: 9789043928755) kost € 35,- en verschijnt op 16 augustus 2023 bij uitgeverij Kosmos.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.