koffiekan van Stelton

Voor koffiefans: de Nohr-serie van Stelton uit Denemarken

Ben je een echte koffieliefhebber of wil je graag wat meer gaan experimenteren met bonen, branden en zetmethodes om ook thuis de perfecte kop koffie te kunnen zetten? Dan is de Nohr-serie van het Deense merk Stelton een aanrader. Deze is ontworpen in samenwerking met ontwerper en enthousiast koffiedrinker Søren Refsgaard en biedt de ultieme smaakbeleving bij het bereiden van koffie volgens de slow brew– of cold brew-methode. Dit zijn methodes waarbij je door de langzame bereiding het meeste uit de koffiebonen haalt. Cold brew-koffie wordt gebrouwen met koud water voor een zachtere, rijkere smaak zonder zuur of bitterheid – perfect voor een verkoelende ijskoffie in de zomer.

Producten uit de Nohr-serie

Goede koffie zetten is een kunst die tijd en aandacht vraagt. De Nohr-serie is het ideale hulpmiddel om intensief aan de slag te gaan met koffiebereiding en jouw persoonlijk perfecte kop koffie te maken. Deze serie bestaat uit:

  • een gooseneck-ketel;
  • een slow brew-filter;
  • een cold brew-filter;
  • en een glazen serveerkan voor zowel het slow brew- als het cold brew-filter.

De hele serie heeft een eenvoudig, strak design dat er niet alleen geweldig uitziet op de keukentafel, maar ook uitblinkt door een geweldige functionaliteit.

Functioneel ontwerp

Functioneel ontwerp is essentieel voor Søren Refsgaard. Hij vond het dan ook belangrijk om het optimale brouwproces zo eenvoudig mogelijk te maken. In zowel de slow brew- als de cold brew-filters zitten daarom markeringen die de hoeveelheid koffie aangeven, die overeenkomen met de markeringen in de glazen serveerkan. Zo kunnen ook mensen die weinig ervaring hebben met dit zetproces zorgen voor de juiste verhouding tussen koffie en water.

koffiekan van Stelton
Foto via Home Comfort Press

De designs van Stelton zijn verkrijgbaar bij online woonwinkel Nordic Nest.

Bewaar je koffie met STORE-IT

Koffiebonen en gemalen koffie bewaren kan in de functionele STORE-IT-voorraadpotten van RIG-TIG, die ook zijn ontworpen door Søren Refsgaard. Die zijn nu verkrijgbaar in een nieuwe kleur: Light Grey. Je kunt ze natuurlijk niet alleen gebruiken voor het bewaren van koffie, maar ook voor bijvoorbeeld pasta, meel of havermout. De voorraadpotten zijn verkrijgbaar in drie maten: 0,5 liter, 1 liter en 1,5 liter.

Met deze potten schep je niet alleen overzicht in een la of kast, ze staan ook mooi op een keukenplank. Dankzij het transparante glas zie je in één oogopslag wat erin zit. De siliconenring zorgt ervoor dat het deksel goed afsluit, zodat de inhoud geen geuren afgeeft of aroma’s van bijvoorbeeld kruiden overneemt.

De handige en mooie keukenspulletjes van RIG-TIG zijn onder andere verkrijgbaar hier bij online Scandinavische designwinkel Nordic Nest.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.