Nieuw servies en textiel van ARKET en Carina Seth Andersson

ARKET werkt voor de tweede keer samen met de Zweedse ontwerpster en ambachtsvrouw Carina Seth Andersson. Het resultaat: een reeks prachtig uitgebalanceerde alledaagse keramische stukken voor in de moderne keuken en textiel dat past in elk huis, waaronder een unieke wollen deken die is gemaakt in samenwerking met de bekende Klippan Yllefabrik.

Ontworpen in de Stockholm-archipel

De Zweedse ontwerpster Carina Seth Andersson werkt vanuit haar studio in keramiekcentrum Gustavsberg in de archipel van Stockholm. Haar producten zijn tentoongesteld in galeries in New York, Parijs, Milaan en Tokio. Haar stukken maken deel uit van de permanente collecties van het Victoria and Albert Museum in Londen, het Stedelijk Museum in Amsterdam, en Designmuseum Danmark in Kopenhagen.

arket carina seth andersson
Foto: ARKET via UPR

Carina Seth Andersson heeft als missie: mooie gebruiksvoorwerpen creëren met perfect uitgebalanceerde proporties. Voor haar eerste homeware-collectie van ARKET, in 2017, ontwierp ze een serie geglazuurde kommen en borden van klei die de verfijnde uitdrukkingen van traditionele Scandinavische en Japanse ambachten verenigen. Voor de lente van 2022 zijn sommige van deze stukken opnieuw bekeken en opnieuw geïntroduceerd. Daarnaast zijn er enkele nieuwe en originele ontwerpen toegevoegd, waaronder een deken in samenwerking met Klippan Yllefabrik.

arket carina seth andersson
Foto: ARKET via UPR
arket
Foto: ARKET via UPR

De collectie van ARKET en Carina Seth Andersson is vanaf 10 februari 2022 verkrijgbaar op arket.com en in de winkels. Prijzen variëren van €25 tot €89.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.