Moois uit Zweden brengt Zweden bij jou in huis en tuin

Soms denk je: Waarom kom ik hier nu pas achter? Ik had dat gevoel toen ik nog niet zo lang geleden aan het rondsnuffelen was in de webshop van Moois uit Zweden. Wat een leuke dingen allemaal! Met de feestdagen op komst hoef ik me het hoofd in ieder geval niet meer te breken over mijn verlanglijstje. Maar ik kon me niet helemaal inhouden en deed mezelf ook meteen iets cadeau: een mooie kandelaar waarvan ik nu elke dag veel plezier heb.

 

Met dit druilerige weer extra blij met mijn nieuwe kandelaar van @mooisuitzweden !

Een foto die is geplaatst door Sandra van Bijsterveld (@stralendschrijven) op

De mensen achter Moois uit Zweden

De service was ook nog eens top en door dat prettige contact werd ik nieuwsgierig naar de mensen achter Moois uit Zweden. Ik vroeg Yvonne of ze iets wilde vertellen over haar liefde voor Zweden en hoe daar deze winkel uit voort is gekomen. En dat wilde ze gelukkig! Lees hier Yvonne’s verhaal over Öland, KUBB, Fika-servies en nog veel meer.

Moois uit Zweden

Van Ameland naar Öland

Het begon allemaal zo’n 17 jaar geleden. Na jarenlang richting het zonnige zuiden te zijn afgereisd, stelde Harry voor om eens naar het hoge(re) noorden te gaan – naar Öland in Zweden om precies te zijn. Hij was hier in het verleden wel eens op vakantie geweest met zijn ouders. Ikzelf was nog nooit hoger gekomen dan Ameland en Schiermonnikoog. Daardoor leefde ik (net als veel andere Nederlanders) met het idee dat het in Zweden koud, nat en duur zou zijn. Maar wat bleek: het werd een van de warmste zomers die ik ooit heb meegemaakt!

Zweedse natuur en vriendelijkheid

Daarnaast werden we overweldigd door de immense ruimte, de stilte, de ongerepte natuur en het overal aanwezige wild. De eland werd met stip ons favoriete (vakantie-spot)dier! Het allemansrecht, het gratis (met respect) gebruiken van hetgeen de natuur biedt, meertjes om in te zwemmen, mooie wandelroutes waar je niemand tegenkomt… Het was op en top genieten!

Destijds was het (nog meer dan nu) ook een genot om in Zweden auto te rijden. Op de lege, brede wegen werd je bedankt met een knipperlichtje rechts en links als je aan de kant ging voor een sneller rijdende automobilist en bij gelijke kruisingen werden andere bestuurders voorgelaten. Wat een land, dat Zweden!

KUBB op de camping

Ook op de campings werden we aangenaam verrast: mooie vuurplaatsen en goede speelplekken voor kinderen, op wie de Zweden sowieso erg zijn ingesteld. Op zo’n fijne camping zagen we voor het eerst mensen KUBB spelen, een heerlijk relaxed spel dat zo maar een hele (mid)dag kan duren!

Inmiddels hebben we zelf ook al menig potje KUBB gespeeld. Omdat we heel Nederland wilden enthousiasmeren voor het Zweedse KUBB, wilden we dit spel in Nederland aan de man te brengen. Inmiddels is de bekendheid van KUBB gigantisch gegroeid in Nederland en kun je KUBB zelfs al bij de Action kopen. Ons eerder gestelde doel is dus zeker bereikt!

Meer moois uit Zweden

Na KUBB volgden al snel de prachtige Zweedse brievenbussen en multiholks van het Zweedse merk Wildlife Garden en Leksands knäcke.

Moois uit Zweden

Moois uit Zweden was geboren! Elke keer dat we in Zweden kwamen, leerden we meer Zweedse gebruiken, etenswaren en andere producten kennen en waarderen. Zo groeide onze webwinkel steeds verder. We verkopen nu naast eerder genoemde producten ook veel lifestyle-producten, zoals:

  • heerlijke wollen dekens met prachtige Scandinavische motieven van Kerstin Landström
  • het retro Fika-servies van de jonge Zweedse designster FLORYD
Moois uit Zweden

We blijven steeds op zoek naar leuke nieuwe Zweedse producten, maar blijven ook trouw aan onze ‘oude’ vertrouwde producten.

Onze band met Zweden is in de loop der jaren steeds inniger en warmer geworden. Bij elk vertrek uit Zweden doet het een beetje meer pijn. Maar we weten natuurlijk ook dat we altijd weer snel terug zullen gaan naar ons mooie Zweden!

Moois uit Zweden

Hier vind je Moois uit Zweden

Herken jij jezelf in het verhaal van Yvonne en hou je ook zo van Zweden en mooie spulletjes uit dat land? Dan is Moois uit Zweden vast iets voor jou. Behalve online vind je Moois uit Zweden ook op evenementen zoals Scandinavië-XL en de Zweedse Kerstmarkt in Groningen. Neem een kijkje in de online agenda van Moois uit Zweden en grijp je kans om al dat moois met eigen ogen te bekijken! En anders is er altijd nog de webshop van Moois uit Zweden natuurlijk.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.