Alweer seizoen 4 van Lyckoviken van Camilla Läckberg

Een “soapy serial killer thriller”. Zo wordt de Scandinavische serie genoemd die afkomstig is uit de pen van de Zweedse bestsellerauteur Camilla Läckberg. Ze is een van de best verkopende Zweedse thrillerauteurs ooit en meerdere van haar boeken zijn verfilmd als de serie The Fjällbacka Murders, die ook een groot succes was. Deze keer neemt ze ons niet mee naar Fjällbacka, maar naar het plaatsje Hammarvik. Lyckoviken heeft inmiddels alweer 4 seizoen en is te zien op myLum en verkrijgbaar op dvd.

Het verhaal van de serie Lyckoviken

Seizoen 1 van de serie Lyckoviken begint wanneer in Hammarvik het stoffelijk overschot van een jonge vrouw wordt gevonden. Politieagente Johanna Strand is net teruggekeerd naar de plek waar ze is opgegroeid (een vaak terugkerend iets in Scandinavische series) en moet onderzoek gaan doen naar wat er precies gebeurd is. Ze wordt meegesleurd door romantiek, conflicten en oude herinneringen die opnieuw worden opgerakeld.

In de verdere afleveringen en seizoenen volgen we de romances, affaires en mysterieuze verdwijningen van de inwoners van het kleine Zweedse plaatsje. Ook in het nieuwste seizoen, het vierde alweer, is Camilla Läckberg niet zuinig met liefdesperikelen, intriges en geheimen. Verdwijningen, ontrouw en politieonderzoeken, alles komt aan bod. Te midden van duistere geheimen die het licht niet mogen zien proberen de inwoners van de kleine gemeenschap van Hammarvik het hoofd boven water te houden.

Lyckoviken heeft de look and feel van een soap en laat je de relaties en conflicten van de hoofdpersonages meebeleven. Toch zit je ook op het puntje van je stoel naarmate de ontknoping van het moordonderzoek nadert.

Tip: als je houdt dit type Scandinavische series, vind je series als The Sandhamn Murders en The Sommerdal Murders misschien ook wel leuk.

serie lyckoviken
Foto: Lumière via Media Tornado

Waar is Lyckoviken te zien?

De serie Lyckoviken is Zweeds gesproken en Nederlands ondertiteld. Lyckoviken is te zien op myLum. De serie is ook verkrijgbaar op dvd.

Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Eén reactie

  1. Waarom heet de serie Lyckoviken en wordt in de serie continu Hammarvik gezegd? Het dorp heet zelfs Hammarvik. Waar komt de naam Lyckoviken dan vandaan…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.