Online Lucia & kerst met de Zweedse ambassade 2020

Na het mooie online event over duurzaam toerisme in Finland dat ik vorige week donderdag bijwoonde, is deze donderdag er wat mij betreft weer één om naar uit te kijken. Op donderdag 10 december kun je namelijk virtueel aanwezig zijn bij het aansteken van de lampjes in de kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag – met Luciaconcert! Daarna kun je ook nog een half uur virtueel op reis naar Lapland met Voigt Travel. Mis het niet: zet het in je agenda en meld je aan.

Wist je dat?

Wist jij dat de Zweedse ambassade in Nederland elk jaar een kerstboom schenkt aan de gemeente Den Haag en de hele Nederlandse bevolking? Dat doen de Zweden om de goede verhoudingen tussen de twee landen te vieren.

De boom staat op het Lange Voorhout en elk jaar organiseert de Zweedse Ambassade samen met Buurtschap Centrum 2005, Bedrijvenvereniging Denneweg en museum Escher in Het Paleis een mooi evenement: het feestelijk aansteken van de lampjes in deze boom. Ik ben er ook wel eens bij geweest en het was erg sfeervol, ook dankzij het Luciakoor dat bij deze gelegenheid kwam zingen. Maar over het algemeen is Den Haag voor mij een beetje te ver weg om alleen hiervoor heen en weer te reizen.

Dit jaar online

Als dit jaar dan toch nog iets goeds voor ons in petto had, dan is het wel dat het dit jaar mogelijk is om het aansteken van de lampjes online bij te wonen. Extra fijn omdat we de Scandinavische kerstmarkten ook al hebben moeten missen.

De feestelijke ceremonie wordt namelijk via een livestream uitgezonden vanuit de Zweedse residentie (waar ik ooit de eer had om een Zweeds kerstbuffet te mogen bijwonen – onvergetelijk!).

De ambassadeur van Zweden in Nederland, mevr. Annika Markovic, en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, zullen samen de lampjes in de kerstboom aandoen. Daarna is er een concert van het Luciakoor van de Adolf Fredrik-muziekschool in Stockholm.

Ik word altijd een beetje emotioneel van Luciakoren, want dat doet me denken aan die ene keer dat ik voor mijn blog in Zweden was op Luciadag – ook dat was onvergetelijk (hier vind je een paar foto’s).

Waar en wanneer?

Wil je erbij zijn? Ga dan donderdag 10 december 2020 om 18.00 uur naar dit Facebook-evenement. Als je nu alvast aangeeft dat je gaat of geïnteresseerd bent, krijg je op tijd een herinnering. Het duurt ongeveer tot 18.30 uur.

Als toetje nog even naar Lapland

Na de feestelijkheden van de Zweedse ambassade ben je ongetwijfeld helemaal in Scandinavische sferen gekomen. Daar kun je dan nog wel even in blijven, want diezelfde avond (een uurtje nadat het Zweedse evenement is afgelopen) laat Voigt Travel je alvast jouw droomreis naar Lapland virtueel beleven.

rendier

De online presentatie van Voigt Travel gaat over winterse reizen naar zowel Zweeds als Fins Lapland. Hoogtepunten zoals huskysafari’s, sneeuwscootertochten en slapen in een ijshotel komen voorbij – maar er is meer. Hoe gaat reizen in coronatijden in zijn werk en wat zijn de mooiste plekjes om te overnachten? De specialisten van Voigt Travel gaan het je vertellen.

Als je erbij wilt zijn, moet je je wel even aanmelden. Dat kan hier. Na aanmelding ontvang je dan een mail met een link naar de online presentatie via WebinarGeek – ik heb de mijne al binnen. De presentatie begint op donderdag 10 december 2020 om 19.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Tijdens de presentatie kun je ook stemmen op vragen en chatten met de reisspecialisten van Voigt Travel.

Ik richt mijn (vroege) donderdagavond er in ieder geval op in. Kom je ook?

PS Nog niet genoeg van het Hoge Noorden? Op vrijdag 11 december om 19.00 uur kun je inchecken bij de Kerstman tijdens een livestream het Instagram-account van Visit Finland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.