Deense tips voor verlichting en nieuwe lampen van Ferm Living

De winter is op komst en dus wordt het elke dag iets eerder donker en komt de zon wat later op. De lampen in je huis, die in de zomer waarschijnlijk weinig te doen hadden, worden weer belangrijker. Misschien kun je wel wat nieuwe lichtpunten in huis gebruiken. Hieronder vind je tips van een Deense designer voor de verlichting van jouw interieur, plus twee nieuwe lampen van het Deense merk Ferm Living.

Deense tips voor verlichting

De Deense designer Marianne Tuxen is expert op het gebied van verlichting en deelt alvast wat tips over hoe jij je huis het beste kunt verlichten:

  • Ontdek wat jouw stijl is. Hou je van modern, kunstzinnig, excentriek of iets anders? Dat geeft je al een beetje een idee van wat voor soort verlichting bij jou en je huis past.
  • Focus op de functie van de ruimte waarmee je bezig bent: zorg eerst voor algemene verlichting (het licht dat je als eerste aandoet als je binnenkomt, zodat je überhaupt iets kunt zien) en kijk dan naar delen van de kamer die vanwege hun gebruik extra verlicht moeten worden.
  • Vroeger letten we vooral op de hoeveelheid watt, maar let bij het kopen van een LED-lamp op de hoeveelheid lumen (lm). Meer lumen betekent feller licht – handig voor op kantoor, maar niet zo fijn in de slaapkamer.
  • Varieer. Dit vindt Marianne zelf nog wel de belangrijkste tip. Het licht in een kamer moet goed verdeeld zijn over felle en minder felle lampen. Ook met de hoogte van de lampen kun je volop variëren. De ene lamp wat lager hangen dan de andere kan een mooi effect hebben. Door een ruimte niet helemaal gelijkmatig te verlichten, creëer je een soort reliëf in je interieur. Op deze manier kun je ook goed gezellige hoekjes in huis creëren, voor een beetje Deense hygge in huis.

Toevallig hebben wij zelf net een nieuwe (vrij felle) hanglamp gekocht voor in een hoekje bij de bank, waardoor ik daar nu heerlijk kan zitten lezen, ook als het schemert. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een lamp! Zo zie je maar hoeveel praktische verlichting voor je kan doen. En als zo’n lamp er dan ook nog mooi uitziet, is dat helemaal mooi!

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Nieuwe lampen van Ferm Living

Als je een voorkeur hebt voor Scandinavische lampen, vind je deze nieuwe lampen van Ferm Living misschien ook wel een mooie manier om je interieur deze winter wat lichter te maken.

De Meridian Lamp

De Meridian Lamp is draagbaar en dimbaar. Dit maakt de lamp erg flexibel en zorgt ervoor dat je hem op meerdere plekken in huis kunt gebruiken. Hij is ontworpen in samenwerking met designstudio Regular Company en zoals je daar ziet, kun je de plek van de lichtbron in deze lamp ook verplaatsen. Deze lamp van Ferm Living heeft een minimalistisch design met een kegelvormige lampenkap, die met een gebogen stang op een rond voetstuk vastzit. De Meridian Lamp is oplaadbaar en kan wel twaalf uur non-stop licht geven. Hij is er in de kleuren zwart, kasjmier en koper.

Meridian Lamp van Ferm Living
Foto: Ferm Living

De Bell Table Lamp

De Bell Table Lamp is geïnspireerd door de glazen lampen die zo populair waren in de jaren 70. Deze lamp is helemaal gemaakt van opaalglas en dat zorgt voor een mooi, zacht schijnsel. De Bell Table Lamp is geschikt als sierlamp voor in een donker hoekje, of op je boekenplank om je lievelingsboeken te in het (zachte) licht te zetten.

Bell Lamp van Ferm Living
Foto: Ferm Living

Welke van deze lampen van Ferm Living vind jij het mooist?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.


Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.